Posle Lajpciga, Srbija želi da osvoji i Magdeburg

Ma koliko boravak u Lajpcigu bio prijatan i probitačan, vreme je da se sedmica provedena u tom gradu potisne u onaj deo memorije rezervisan za prijatna sećanja, a da se Srbija okrene stvaranju nekih još lepših, ovoga puta u Magdeburgu.


Međutim, ako Ljubomir Obradović i njegove rukometašice ostvare svoje želje i u osmini finala 23. Svetskog prvenstva za žene nadigraju Crnu Goru, Lajpcig će ih opet dočekati, a publika pozdraviti u četvrtfinalnom okršaju sa pobednikom utakmice Francuska – Mađarska!

Ako je sudeći po igri,onda Srbija nema čega da se plaši, pa čak ni činjenice da se dve selekcije veoma dobro poznaju i da su pre samo dve nedelje odigrale dve pripremne utakmice. Srpske rukometašice su ostavile iza sebe zvanične vicešampionke Evrope i sveta, selekciju Holandije, domaćina Nemačku, kao i najbolju azijsku reprezentaciju, Južnu Koreju, ne izgubivši nijednu od pet utakmica u grupnoj fazi! Samo je još olimpijski šampion Rusija uspela da kroz grupu prođe bez poraza, dok je čak i najveći favorit Norveška izgubila jednu utakmicu!

Selektor Obradović, kapiten Andrea Lekić i ostale reprezentativke veruju u uspeh koji prema Meridianbet proceni vredi 1,60, dok se trijumf Crnogorki plaća kvotom 3,00.

Kao jedan od načina da se savlada Crna Gora, srpske rukometašice navode zaustavljanje kontranapada protivnica i igranje jake odbrane kao u mečevima sa Nemačkom i Holandijom.

Norveška i Rusija su i dalje najveći favoriti za zlatnu medalju, a kvota da će Srbija da nadmaši ove selekcije, a i sopstvena očekivanja osvajanjem titule je 15,00!


6.12.2017. Rukomet: Srbija preti vicešampionu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *