Island pobeđuje FInsku

Posle tri remija red je za pobede, ne propustite Island!

Grupa I je ponudila tri remija na startu takmičenja u kvalifikacijama za SP, a sada je red za neke pobede i prvi na redu je Island.

Malena ostrvska država je oduševila prvo plasmanom na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a potom je Island pružio sjajne partije i na samom EP. Tamo su izbacili Englesku u osmini finala, da bi ispali u četvrtfinalu.

Bili su potpuni hit prvenstva i sa igračke i sa navijačke strane. Isti tim se sada takmiči i u kvalifikacijama za SP, startna postava je nepromenjena i u prvom meču sa Ukrajinom su poveli, ali na kraju ih je od poraza spasio promašeni penal Jevhena Konopljanke.

Sada im u goste dolaze Finci i tu ne bi smelo da bude problema. U prvom meču Finska je potpuno nadigrana i čudo je kako su izborili bod, a sada se sastaju sa mnogo jačim protivnikom. Kec na Island je “sigurica”, a vredi probati i sa 1-1 sa kvotom 2.70.

Drugi meč ove grupe između Turske i Ukrajine će biti mnogo neizvesniji. S obzirom da je ovo jedna od najizjednačenjih grupa u kojoj je samo Hrvatska za nijansu jača od rivala, meč nosi veliku važnost. Svaki bod u duelima Turske, Ukrajine i Islanda biće važan i zbog važnosti meča se očekuje da oba tima krenu malo opreznije u meč.

Kvota na prvi gol posle 28. minuta je 2.02, a ako računamo na “ispitivanje snaga” u prvih petnaestak minuta to deluje dosta izvesno.