Povreda je bila jača, Đoković neočekivano napušta Vimbldon

Povreda je bila jača, Đoković neočekivano napušta Vimbldon

Kratkotrajni san o povratku na prvo mesto ATP liste se raspršio kao balon od sapunice, a Novak Đoković će u narednom periodu morati pre svega sebi da odgovori na neka veoma važna pitanja.

Što se tiče ostalih, manje je važno razočaranje koji su svi oni koji podržavaju Đokovića i vole njegov tenis, doživeli posle ulivene nade da bi njihov ljubimac nošen mnogo boljim igrama u poslednje vreme i prvom titulom osvojenom posle Dohe, nego koliko će zaista vremena biti potrebno dvanaestostrukom Grend slem šampionu da se vrati na samo na mesto koje je prepustio Endiju Mariju, već i velikim pobedama na koje je navikao celokupnu svetsku tenisku javnost.

Do odsudnog trenutka i predaje četvrrtfinalnog meča Tomašu Berdihu, koji verovatno nije previše verovao u mogućnost da ne doživi 26. poraz od istog protivnika, Novak na tekućem Vimbldonu nije izgubio ni set. Međutim, daleko od toga da je njegov put do četvrtfinala bio bez problema, doduše, oni su najmanje bili vezani za ono što je pokazao na terenu.

Novak

Pored toga što je teren u, blago rečeno, sumnjivom stanju, Đoković je imao prilike da se suoči i sa neverovatno lošom organizacijom turnira zbog koje je morao da čitav dan kasnije odigra meč sa Manarinom, jer u Ol Ingland Klubu nisu želeli da susret prerasporede na slobodni Centralni teren.

Kako nijedna nevolja ne ide sama, baš u tom duelu sa francuskim teniserom Đoković je osetio bolove u laktu, zbog čega je dva puta uzimao pauzu da bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Ispostavilo se da povreda koja Đokovića prema njegovim rečima muči već više od godinu dana, nije mogla da bude zalečena u dovoljnoj meri da iskoristi šansu koja mu se ukazala ispadanjem Nadala i Marija, čak ni toliko da bi završio meč protiv Čeha.

Novak nije predao meč na Grend slemu još od 2009. godine i Otvorenog prvenstva Australije i spada u tenisere koji su imali karijere (bar do sada) skoro neopterećene povredama.

Utisci se još sležu, ređaju se pitanja, a kao moguće rešenje se najavljuje duža pauza slična onima koje je uzimao Federer, ili kakve je imao čak i nesalomivi Nadal. Takav postupak je u stvari neophodan u ovom trenutku, pogotovo što taj problem traje već duže vreme (interesantno je da ga Đoković nije spominjao, ali i objašnjava bar deo razloga njegove loše sezone), a ono što je dobro je što i posle tog vremena povratak na sam vrh i osvajanje Grend slemova nije nemoguć zadatak. Je li neko rekao Federer?


12.7.2017. Vimbldon: Đoković jedan od četvorice Grend slem šampiona koji igraju u sredu


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *