Premijer liga: istorijski dan za Vembli!

Premijer liga: istorijski dan za Vembli!

Svaki dan je podjednako dobar za pisanje istorije, a to će se desiti i u nedelju popodne kada se gradski rivali Totenhem i Čelsi nađu na terenu legendarnog londonskog stadiona Vembli, na kome će se tom prilikom prvi put odigrati jedna utakmica Premijer lige!


To je razlog ushićenja celokupne fudbalske javnosti na ostrvu, osim što se u Totenhemu povodom toga ipak ne osećaju previše lagodno. Naime, poznato je da se ova ekipa na tom stadionu oduvek mučila da beleži iole pristojne rezultate. Zanimljivo je međutim, da Mamuze jedan od vrednijih na Vembliju vezuje upravo za aktuelnog protivnika Čelsi, koga su nadigrale 2008. godine u finalu Liga kupa.

Od tada je Totenhem još devet puta igrao na na ovom stadionu sa poražavajućim bilansom od sedam poraza i samo jednog trijumfa!

Premijer

Maurisio Poketino od kraja prethodne sezone nije imao razloga da se upoznaje sa novim fudbalerima u svom sastavu, budući da Totenhem nije bio posebno aktivan na tržištu fudbalera. Zadržavanje kompletnog igračkog pogona (osim Kajla Vokera) koji je prethodne sezone bio najmlađi u Premijer ligi je najveća snaga na koju Totenhem računa kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni ove godine.

Čelsi je još bez pobede u takmičarskoj utakmici, a deluje da se više vremena potrošilo na objašnjavanje šta se desilo sa Nemanjom Matićem i Dijegom Kostom, nego na spremanje za predstojeća iskušenja, čak je i Antonio Konte morao da odgovara na pitanja koja nemaju puno veze sa njegovim zaduženjima.

Čelsi je posle osvajanja titule izgubio sve tri takmičarske utakmice (FA kup, Komjuniti Šild, Premijer liga) i sigurno je da bi četvrta uključila alarm za uzbunu. Plavcima ne pogoduje ni to što je Totenhem kao domaćin neporažen u prethodnih 14 ligaških mečeva, ali im na ruku ide međusobni bilans, odnosno samo dva poraza u prethodnih 17 takmičarskih okršaja sa Mamuzama!

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


4.1.2017. Totenhem nema naviku gubljenja mečeva, pa ni od Čelzija


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *