Prijateljski fudbal: Česi testiraju Island u Kataru

Prijateljski fudbal: Česi testiraju Island u Kataru

Jedna od prvih prijateljskih fudbalskih utakmica koje će se odigrati u toku narednih nekoliko dana, je ona koju će u Dohi odigrati Island i Češka Republika, dve selekcije koje su sa različitim uspehom završile kvalifikacije za FIFA Svetsko prvenstvo u Rusiji.


Island je ponovo prijatno iznenadio ceo fudbalski svet osvojivši prvo mesto u nimalo lakoj grupi u kojoj su iza njega ostale reprezentacije Hrvatske (igra u baražu sa Grčkom), Ukrajine i Turske. Selekcija ove zemlje će tako učestvovati na dva uzastopna najveća fudbalska takmičenja – prvenstvu Evrope i Svetskom kupu!

Sa druge strane Češka Republika nije uspela da ostvari isti uspeh posle loše kampanje u grupi C u kojoj je imala dvostruko manje bodova od Nemačke. Nemci su doduše prohujali kroz kvalifikacije kao da su igrali protiv juniora i osvojili svih trideseet bodova. Očekivalo se da Česi budu konkurentniji u borbi za drugo mesto, ali su u baraž otišli Severni Irci.

Island u Rusiju odlazi kao najmanja zemlja koja je ikad učestvovala na nekom od mundijala, bazirajući svoj uspeh na kolektivnoj igri i čvrstoj odbrani koja je u kvalifikacijama primila samo sedam golova.

Mreža Češka se zatresla deset puta, ali je za neuspeh u kampanji najviše kriv loš učinak u direktnim okršajima sa Severnom Irskom, odnosno samo jedan bod osvojen na Generali areni u Pragu.

Ako ništa drugo, fudbaleri Češke će moći da vide kako teku pripreme u zemlji koja će domaćin Svetskog kupa planiranog da se održi u Kataru 2022. godine.

Island i Češka imaju istoriju od četiri međusobna susreta od kojih su dva odigrana u kvalifikacijama za mundijal u Japanu i Južnoj Koreji, a dva u kampanji za UEFA Euro u Francuskoj. U sva četiri slučaja pobeda je pripala domaćoj selekciji, a susret u Dohi je prvi prijateljski susret dve selekcije. Promena klime može da bude odlučujući faktor za mirniju igru obe ekipe, pa je predlog za tip manji broj golova.

Meridianbet kvote možete da pogledate ovde.


12.6.2015. Island – Češka


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *