Prilika za revanš stigla u Pekingu: Nadal i Kirjos u finalu!

Prilika za revanš stigla u Pekingu: Nadal i Kirjos u finalu!

Možda su u Pekingu svi priželjkivali finale koje su i dobili, ali sigurno su manje zadovoljni nego Rafael Nadal koji ima priliku da se osveti Niku Kirjosu za avgustovski poraz na Mastersu u Sinsinatiju!


Ne treba sumnjati da je Nadal dobro proučio gde je grešio u tom duelu koji je Australijancu doneo drugi trijumf nad Kraljem šljake posle ukupno četiri okršaja. Da nije, fantastični Španac sigurno ne bi ubrzo posle toga osvojio Grend slem turnir u Njujorku, što mu je i omogućilo zadrži najviše šansi da u sledeću godinu uđe na prvom mestu ATP liste!

Kirjos je u Sinsinatiju stigao do finala u kome je izgubio od Dimitrova, a zatim je na Otvorenom prvenstvu Amerike ispao još u prvom kolu. Mladi Australijanac celom ATP turu zapravo daje veoma interesantnu mešavinu kvaliteta, nepredvidivog ponašanja i veoma često udarce koji završavaju na špicama.

Rafael Nadal je u polufinalu savladao prošlogodišnjeg finalistu Grigora Dimitrova u susretu koji je prelomio u trećem setu zahvaljujući već poznatom padu u igri bugarskog tenisera, dok je nešto kasnije u okršaju nove generacije majstora Belog sporta, Kirjosu bilo potrebno dva seta da pobedi Aleksandera Zvereva.

Španac je još u prvom kolu protiv Francuza Pula spasavao meč lopte, dok je Kirjos izgubio samo jedan set na turniru i to od starijeg Zvereva,  a protiv Darsisa nije morao da igra ni čitava dva jer se Belgijanac povredio.

Da je u pitanju šljaka, dileme oko pobednika u ovom trenutku ne bi bilo. Nadal je favorit za pobedu, ali Meridianbet daje veoma lepu kvotu na iznenađenje i trijumf Australijanca (2,40), pa zašto ne pokušati.


6.10.2017. Nadal i Dimitrov u polufinalu Pekinga!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *