Primera: dolazi li kec u zemlji Baska, ili Hihon odnosi bodove?

Primera: Dolazi li kec u zemlji Baska, ili Hihon odnosi bodove?

Ako bi se pitao Hihon, Sosijedad bi slobodno mogao da nastavi sa lošom formom i svom gostu prepusti sva tri boda na Anoeti, mada se takav ishod u okršajima ova dva tima dešava izuzetno retko.


Naime, Sosijedad je u prethodnih 15 ligaških utakmica, samo jednom izgubio od Hihona, ali se taj poraz nije desio u San Sebastijanu, nego prošle godine na El Molinjonu.

Iako je u prethodna četiri kola osvojio samo jedan bod, Sosijedad i dalje ima šanse da sledeće sezone osvane u Evropi, ali je sada zadatak znatno teži nego što je to izgledalo pre samo mesec dana.

Ekipa trenera Euzebija je neočekivano izgubila igru u ključnom delu sezone, što se posebno odnosi na učinak u napadu koga u navedenom periodu skoro da nije ni bilo. Sosijedad je izgubio oba Baskijska derbija bez postignutog gola (Bilbao, Alaves), kao i susret sa Atletikom u Madridu, dok je mrežu zatresao samo davljeniku Leganjesu, ali ni u tom susretu nije uspeo da pobedi.

Po svemu sudeći, za domaće neće moći da nastupi Odriozola koji se povredio na Vinsente Kalderonu.

Gosti će biti pojačani četvoricom fudbalera kojima je istekla suspenzija zbog viška žutih kartona (Lilo, Amorebijera, Vezga, Ćavi Tores), ali su i dalje van stroja Traore i Kases.

Proteklo je više od dva meseca i četoiri utakmice otkako je Sosijedad ostvario pobedu ored svojim navijačima, savladavši Osasunu sa 3:2, što je nalošija serija ove ekipe još od oktobra 2015. godine kada je na klupi sedeo Dejvid Mojes.

Poslednji trijumf na Anoeti, Hihon je zabeležio 2007. godine, ali su rivali tada igrali u Segundi.

Osnovno pitanje u ovoj utakmici je koji će motiv presuditi – Hihonu ”gori” za opstanak, a sa druge strane nijedna ekipa ne voli da gubi na svom terenu. Meridianbet kvote za ovaj susret se nalaze ovde.


4.4.2017. Primera: Atletiko beži Sevilji ili Sosijedad osigurava Evropu?