Proročanstvo Južne Amerike

Još od drevnih vremena ljude interesuje šta će biti u budućnosti.

Delphi, Tholos

Delphi, Tholos

Ta neizvesnost dovodila je do osnivanja različitih proročišta gde bi dobijali odgovore. Kao i uvek ti odgovori nisu bili uvek jasni, pa bi se tumačili na različite načine. Tako je i Lidijski vladar Krez hteo da napadne Persiju, a prilikom konsultacije sa proročicom u Delfima dobio je odgovor: “Ako napadneš, uništićeš veliko kraljevstvo”. Krez je izgubio bitku i njegovo ogromno kraljevstvo je bilo srušeno, a proročanstvo obistinjeno. Kroz čitavu istoriju postoje mnoge anegdote vezane za proročanstva, a ne tako davno za vreme svetskog prvenstva u Južnoj Africi sve oči, bar hqdefaultNemačke javnosti, bile su uprte u Pola odnosno Paula. Paul je čuvena hobotnica koja je predviđala rezultate Nemačke reprezentacije i to s odličnim uspehom. Čak je pogodio ishod finala u kome su se sastali Španija i Holandija.

Još jedan veliki sportski događaj ima svoju proročicu. Sportski događaj je Kup Južne Amerike, a što se proročice tiče u pitanju je voditeljka iz Venecuele koja na veoma zanimljiv način predviđa ishod dve ekipe. Naime ona na svoje grudi okači zastave država koje se sastaju i pleše uz latino ritme. Zastavica koja ostane na grudima je njen favorit. Kako je predvidela ishod meča Čile protiv Bolivije možete videti ovde:

Da li je potrebno podsetiti da je Čile slavio sa 5:0 ?

Prva utakmica nokaut faze odigraće se 24. juna između domaćina takmičenja Čilea i Urugvaja, a vi već danas možete odigrati LAKIH 5 KOMADA u meridian kladionicama i pogoditi kvotu 1024!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *