Prošle godine je pala ''sedmica'', može li Inter ponovo da ponizi Atalantu?

Prošle godine je pala ”sedmica”, može li Inter ponovo da ponizi Atalantu?

Pre pauze za mečeve reprezentacija Inter nije uspeo da savlada čvrsti Torino iako je igrao na svom terenu, a sada mu u goste dolazi Atlanta, još jedna ekipa koja poslednjih sezona zauzima pozicije u gornjem delu tabele.


Možda se nerešeni rezultat utakmice sa Mihajlovićevim bikovima pre godinu dana ne bi smatrao neuspešnim, ali je dolaskom Lućana Spaletija u klub, Inter veoma brzo dobio izgled tima koji može da konkuriše u trci za Skudetom, pa su se i navijači navikli da gubitak bodova nije više tako česta pojava.

Nerazuri su i dalje bez poraza u Kalču, a u Milanu su propustili da savladaju samo rečeni Torino. Ne može da se porekne da Spaleti za sada obavlja dobar posao, ali isto tako ne može da se negira da jedan deo zasluga pripada i činjenici da Inter ove sezone ne igra u Evropi, što znači da tokom naporne i dugačke sezone njegovi fudbaleri imaju više vremena za odmor od onih koji igraju za Juventus, Napoli ili Romu.

InterZa razliku od svog domaćina, Atalanta ”plaća ceh” prošlogodišnjem dobrom plasmanu, pa pored obaveza u domaćem prvenstvu igra i mečeve Lige Evrope, štaviše igra ih veoma dobro. Ekipa iz Bergama je neporažena u prva četiri kola i praktično je na pragu plasmana u nokaut rundu.

Kao najbolji fudbaleri Atalante izdvajaju se Alehandro Gomez, Andrea Petanja i Josip Iličić koji u poslednje vreme ima manjih problema sa povredom.

Za domaći sastav bi trebalo da nastupi Mauro Ikardi iako nije bio u sastavu Argentine u prijateljskim mečevima zbog povrede kolena. Ovaj fudbaler je prošle godine postigao het trik u pobedi svog tima nad Atalantom od čak 7:1 , a u 12 prvenstvenih utakmica ove sezone, mrežu je zatresao 11 puta.

Meridianbet kvote za ovaj susret se nalaze ovde.


30.10.2017. Inter nema nameru da prepusti drugo mesto u Seriji A


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *