PSŽ

PSŽ može i opušteno

Do početka susreta sa Anžeom već će biti jasno da li PSŽ može najzad da zauzme vodeću poziciju u šampionatu Francuske, ili će to biti odloženo za neku drugu priliku.
Uprkos remiju sa Dižonom, Monako je poveo prvenstvenu trku, ali ga u zavisnosti od rezultata svojih utakmica, mogu preteći i Nica i PSŽ.
U slučaju da Nica ne pobedi Gengam, Svecima put do vrha postaje sasvim prohodan, a sve što je potrebno da urade je da savladaju Anže na stadionu Park Prinčeva.
Na papiru to deluje prilično lako, pogotovo ako se ima u vidu rezultat prošlogodišnje utakmice koju su Parižani rešili u svoju korist rezultatom 5:1! Ali, papir je jedno, a razvoj situacije na terenu nešto sasvim drugo.
Posle dve veoma teške utakmice protekle nedelje sa Arsenalom i Lionom, ekipa Unaija Emerija bi sebi mogla i da dopusti da potceni protivnika, a on sam da napravi neke izmene u sastavu i odmori fudbalere koji su se najviše istrošili u proteklom periodu.
To je razlog zbog kojeg bi u ovom susretu na terenu mogli da se nađu bek Munije, igrač odbrane Kimpembe i napadač Jese.
Di Marija se oporavio, ali će zbog povreda izostati Kurzava, Matuidi i Pastore.
Anže uopšte nije bio loš u prethodnom kolu, ali je ipak izgubio od Sent Etjena sa 2:1. Jedan od razloga je i to što su mu nedostajala dva važna igrača, odbrambeni fudbaler Tomas i kapiten NDoje, ali će se oni naći u sastavu za okršaj sa šampionom.
Najveći problem ove ekipe je jako loša realizacija prilika, iako imaju solidan potencijal u napadačkoj liniji. Sa samo trinaest postignutih golova, od Anžea su lošije samo tri ekipe (Bastija, Nant, Nansi), pa je za održavanje plasmana u sredini tabele zaslužna odlična odbrana, koja je uspešnija od čak šest bolje plasiranih timova.
Trener gostiju Stefan Mulin ima na raspolaganju sve prvotimce osim suspendovanog Andreua.
PSŽ ima najneprobojniju odbranu u ligi, ali će možda u ovom susretu igrati rasterećenije i opuštenije nego obično, što znači da bi i gost mogao da iskoristi neku priliku.
Predlog za opkladu – GG i I2+.
Utakmica počinje u 21 sat.