PSŽ

PSŽ siguran na Pjer Mora stadionu

Unai Emeri i njegov PSŽ nikako ne žele da odustanu od odbrane titule šampiona Francuske, međutim, posle 10 odigranih kola, Sveci gledaju u leđa Monaku i Nici koji zauzimaju prva dva mesta.
Konkurenti se nalaze u odličnoj formi pa je i to jedan od razloga zbog čega PSŽ ne može previše opušteno da shvati posetu Pjer Mora stadionu, gde će ih u petak uveče dočekati Lil.
Iako su dominirali u derbiju sa Marsejom, Parižani nisu uspeli da to i pretvore u rezultatsku prednost, pa je jedan od najvećih rivaliteta u Francuskoj, bar u ovoj utakmici, ostao ne samo bez pobednika, već i bez pogodaka. Ipak, Kavani i dalje ostaje najbolji strelac francuskog prvenstva sa devet postignutih golova, što je skoro polovina od ukupnog broja cele ekipe (19).
U tom pogledu, za sada je nedostižan Monako koji u svojoj koloni za date golove ima upisanu cifru 29!
U Emerijev sastav se vraća Tijago Mota što će još više učvrstiti defanzivnu liniju gostiju, a mada se za povredu Serža Orijea se ispostavilo da je lakše prirode, on ipak neće biti u sastavu za ovaj susret. Zbog suspenzije za PSŽ neće nastupiti odbrambeni fudbaler Kipkembe.
Lil je u prethodnom kolu pobedio Bastiju, ali igrom nikog nije uverio da bi bodove mogao da osvoji i u nekoj težoj utakmici.
Naime, fudbalerima Frederika Antonetija je bilo veoma teško da stvore neku priliku u šesnaestercu Korzikanaca, najviše zbog nedostatka ideje kako da to urade.
Do nekih promena bi trebalo da dođe u toku pauze, jer su u klub stigli novi vlasnici, pa je najavljeno pojačanje ekipe u zimskom prelaznom roku sa ciljem da se obezbedi pozicija u gornjem delu tabele, a u narednoj sezoni bi se ambicije odnosile i na mesta koja vode u Evropu.
Pored toga, Lil ima dosta problema sa povredama ključnih fudbalera, među kojima se nalaze Marko Baša, Obadi, Lopez, Mendez, De Previl, Botek i Talo.
Poslednji okršaj Lila i PSŽa- je bio proletos u finalu Liga kupa, a Sveci su i pored toga što su 20 minuta igrali sa desetoricom fudbalera, ipak uspeli da pobede sa 2:1 i osvoje trofej.
Kuriozitet je da su se isti rivali nadmetali u polufinalu istog takmičenja i godinu dana ranije, kada je takođe PSŽ bio bolji tim.
PSŽ je svoju superiornost nad Lilom pokazao u sedam od prethodnih deset takmičarskih okršaja, dok su preostala tri susreta završena bez pobednika.
Međutim, do septembra 2012. godine, Lil na svom terenu nije izgubio od Svetaca još od 1999. godine!
Odbrana PSŽ ostaje nesavladana u petak uveče, dakle, dvojka i NG.
Utakmica počinje u 20:45.