ZVezda Barselona

Raduljica i Mačvan hvataju voz za Top 8 ili Barselona kreće u pobede?

 Olimpija iz Milana ima četiri pobede i na poslednjem je mestu na tabeli Evrolige, dok je Barselona ove sezone desetkovana i ne pruža dobre partije.

Povrede nikako da prestanu da muče Barcokasa i Barselonu. Šejn Laval, Huan Karlos Navaro i Pau Ribas su od ranije ozbiljno povređeni, a odskora je i Stratos Perperoglu na listi povređenih. Grk neće na teren pre februara, tako da će opet Markus Eriksen imati šansu.

Olimpija je već u velikoj seriji od pet poraza i svi alarmi su popaljeni. Tim iz Milana igra samo u napadu i ako se ne nađe način da se odbrana dovede u red Top 8 će biti jako daleko.

Već su povučeni neki radikalni potezi sa otkazom za Alesandra Đentilea koji će najverovatnije u Panatinaikos u narednim danima. Bilo je priča i o tome da je Jasmin Repeša nezadovoljan igrama Miroslava Raduljice i da će srpski centar napustiti klub, ali on ostaje tu uz Milana Mačvana i Krunoslava Simona.

Barcokas u nedostatku ofanzivnih opcija insistira na odbrani i njegov tim redovno igra mečeva na ispod 130 poena. Sada je granica poena 157,5 i mislimo da je to previše. Istina je da će Repešin tim sve karte dati na napada, ali Barselona će igrati duge napade i usporiće ritam meča.

Da bi oba tima došla do osamdesetak poena potrebno je neverovatno napadačko veče sa obe strane, a to se neće desiti. Po našem mišljenju minus je fiks dana u Evroligi.

Takođe, Olimpija uopšte nije tako loš tim kao što to govore prethodni rezulati. Lagano su gubili prethodne utakmice i red je da se trgnu i odigraju jednu pristoju utakmicu. Ovakva Barselona ne može da ih pobedi 10 razlike, a Meridianbet je dao hendikep od -9,5 poena. Odigrajte dva uz hendikep i ne brinite.