Rafael Nadal – Kralj šljake, ali i betona!

Možda su posle ovogodišnjeg Vimbldona navijači Rodžera Federera odahnuli pretpostavljajući da je njihov ljubimac zacementirao prvo mesto na listi najvećih Grend slem šampiona sa 19 trofeja, ali ih je Rafael Nadal posle nedeljne njujorške večeri ponovo uznemirio.


Neverovatni Španac je učestvujući u trećem ovogodišnjem Grend slem finalu pobedom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom u samo tri seta osvojio svoj 16. najveći trofej, a prema onome što je prikazivao cele godine, malo je onih koji bi smeli da polože opkladu da Nadal neće to učiniti još koji put do kraja svoje karijere.

Uostalom, sam Federer je u već poodmaklim poveteranskim sportskim godinama uspeo da trijumfuje u Melburnu i Londonu, iako je do samo pre sezonu ili dve delovalo da su uspesi na najvećim turnirima za njega gotova priča.

tenis

Nadal je u Njujork došao kao najbolji na planeti, a jedini koji mu je tokom sjajne povratničke sezone pravio probleme je upravo Federer koji je odgovoran za trećinu ovogodišnjih Špančevih poraza. Ovo je četvrti put da Bik sa Majorke preuzima prvo mesto na ATP listi, a pošto u periodu koji sledi treba da odbrani samo 100 poena, šanse da tu ostane do kraja godine su veoma izgledne.

Budući da do kraja sezone na terenima u Pekingu i Šangaju i na ostalim turnirima neće biti Novaka Đokovića i Endija Marija, jedina prava opasnost za Nadala će doči od Rodžera Federera koji je najavio da ima nameru da učestvuje na svim planiranim događajima.

Sigurno je da je to što Đoković i Mari nisu igrali u Njujorku olakšalo posao ne samo Nadalu, već i ostalim učesnicima, međutim, ako smo išta naučili na poslednjem Grend slemu ove sezone, to je da će još mnogo vode proteći Hadsonom dok se ne pojave teniseri koji će dostojno odmeniti bilo kog od članova Velike četvorke. Nadala možda nikada, jer bez obzira na njegov nadimak koji oslikava njegovu nepobedivost na zemljanim podlogama, Španac se posle trećeg trijumfa na Otvorenom prvenstvu Amerike, definitivno mora svrstati u red najvećih šampiona na ovom turniru!


10.9.2017. Nadal 16, ili Anderson prvi put!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *