”Rasta” Braun protiv ”DR. Ive” Karlovića u Njuportu

Jedan polufinalni par na ATP turniru u Njuportu je poznat (Ram R. – Smith J.P.), dok će drugi poznat nakon što se odigraju preostala dva četvrtfinalna duela.
Prvi singl meč na programu centralnog terena je meč Dastin Braun – Ivo Karlović, koji će s obzirom da se rivali nalaze u odličnoj formi, definitivno biti jedan od atraktivnijih okršaja u Njuportu.
Harizmatični Nemac ”rastafarijanskog” opredeljenja, bar kada je stil života u pitanju, Dastin Braun je samo nastavio sa svojim tradicionalno dobrim igrama u sezoni na travnatim podlogama. Braun je pre Vimbldona učestvovao u Štutgartu i Haleu, a do sada je u ovom delu sezone odigrao ukupno 14 mečeva na kojima je doživeo samo tri poraza!
Posebno je dobar bio u Vimbldonu gde je kroz kvalifikacije stigao do trećeg kola. U prethodnom meču u Njuportu je eliminisao šestog nosioca Sema Kverija. Braun se trenutno nalazi na 80. mestu ATP liste, ali sigurno će svoj plasman popraviti za još neku poziciju posle ovog turnira.
Ivo Karlović je takođe ostavio sjajan utisak u prethodna dva meseca. I on je kao i Braun, doživeo samo tri poraza u ovom delu sezone, od kojih su dva od Federera u Haleu i Mareja u Vimbldonu.
Za razliku od Brauna koji još nema nijedan ATP trofej, Karlović ih ima šest (dva na turnirima gde se igra na travi), a od sedam učešća u finalima, jedno je iz Njuporta gde je prošle godine izgubio od Lejtona Hjuita.
Braun i Karlović su odigrali tri međusobna meča u kojima je Nemac dva puta pobedio.
Češki veteran Jan Hernič (36) spada u tenisere koji vole da igraju na travi, o čemu svedoči jedi ni veći uspeh u karijeri, a to je finale u Hertogenbošu pre čak devet godina.
Do duela sa Džekom Sokom, Hernič je morao da prođe tri meča u kvalifikacijama što praktično znači da će mu okršaj sa Amerikancem biti šesti izlazak na teren u Njuportu.
Jedini prethodni susret ovih rivala dogodio se prošle godine na istom mestu, kada je Hernič slavio pobedu sa 2-1 u setovima. Ako bi nekim slučajem ponovio taj rezultat, Čeh bi postao tek četvrti kvalifikant koji je stigao do polufinala u istoriji ATP turnira u Njuportu.
Džek Sok skoro i da nije igrao mečeve u toku sezone na travi zbog određenih zdravstvenih problema, tako da je Njuport posle beznačajnog pojavljivanja u Vimbldonu i ispadanja na samom startu, njegov tek drugi turnir u ovom periodu.
Sok je osvajanjem svog prvog ATP trofeja ove godine u Hjustonu, najavio proboj na teniskoj sceni, a dobre igre je kasnije ponovio i u Rolan Garosu gde ga je eliminisao Rafael Nadal u četvrtom kolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *