Raul, Figo i Karlos opet obukli dres Reala

Real Madrid je ove sezone 11. put osvojio Ligu šampiona predvođen Kristijanom Ronaldom, a samo nekoliko nedelja posle toga na “Santjago Bernabeu” se našla i trofejna ekipa u kojoj su igrali Raul, Figo i Roberto Karlos.

Poput sadašnje generacije i tim u kome su oni igrali je u nekoliko godina uspeo da osvoji dva trofeja Lige šampiona.  Prva titula je došla 2000. godine, a sledeća dve sezone kasnije.

Na humanitarnom meču nazvanom “Koracon klasik” sastale su se legende “Kraljevskog kluba” i Ajaksa. U spektakularnom meču koji je poslužio za skupljanje novca u plemenite svrhe rezultat je bio u drugom planu, a navijači su mogli da vide neverovatan skup zvezda na okupu.

Legendarni napadač “Galaktikosa” Raul je nakon šest godina prvi put na “Santjago Bernabeu” obukao dres kluba u kome je proveo dve decenije. Osim njega u timu su bili i asovi poput Luiša Figa, Mičela Salgada, Roberta Karlosa, Fernanda Jera i Emilija Butragenja.

Sa druge strane su se pojavili Edvin van der Sar, Majkl Rajzinger, Mark Overmars i Ronald de Bur. Klarens Sedorf je kao legenda i jednih i drugih nastupio za oba tima, u prvom poluvremenu za Ajaks, a u drugom za Real.

Iako je svakako rezultat bio u drugom planu Ajaks je poveo, a Luiš Figo  je golom sa 15 metara izjednačio. Pogodak glavom Stiva Mekmanamana je doneo prednost “Kraljevskom klubu”, a poslednji gol delo je 52-godišnjeg Emilija Butragenja koji je dokazao da “nije za staro gvožđe”.

Prepun stadion omogućio je veliki priliv sredstava španskoj humanitarnoj organizaciji Karitas, koja će sav novac potrošiti za pomoć beskućnicima.