Ređiana – Dinamo Sasari

Možda ovaj šampionat Italije u košarci neće biti zapamćen kao najzanimljiviji, ali će sigurno ostati zabeležen u istoriji košarke na Apeninima. Ređiana ili Dinamo Sasari će po završetku plej-ofa po prvi put saznati kako to izgleda biti košarkaški šampion jedne zemlje!
Doduše nekih trofeja je bilo, pa je tako Dinamo u poslednje dve sezone osvajao kup Italije, a prošle godine i Superkup, dok je Ređiana na domaćoj sceni bez većih uspeha, ali je u Evropi osvojila FIBA Euročelindž takmičenje u sezoni 2013/14.
Na putu do zlatne stranice u klupskoj istoriji Dinamo je u plej-ofu startovao kao peta ekipa i eliminisao najpre Trento a zatim i šokirao šampiona Milano!
Ređiana je u prvom krugu izbacila Brindizi, a onda i Veneciju igrajući u obe serije maksimalan broj utakmica. Dinamo je nešto manje vremena proveo na parketu, budući da je protiv Trenta posao završio u četiri meča.
Finalna serija se kao i polufinalne igra na četiri dobijene utakmice, a trenutni rezultat je 2-2 u pobedama. Ređiana je u prvenstvu bila trećeplasirani tim pa ima prednost domaćeg terena.
Ono što je jako važno je da u prethodnih 12 duela ove dve ekipe nijednom se nije desilo da gostujući tim odnese pobedu! Najbliže tom uspehu je bila Ređiana koja je pre dva dana u Sasariju na Sardiniji poražena tek u produžecima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *