Ren

Ren baš nije srećan zbog ovog gosta!

Prvi susret 14. kola šampionata Francuske se igra na Roažon Parku u Renu, gde istoimeni domaći klub dočekuje Tuluz sa ambicijama da ostvari pobedu i pretekne Lion na četvrtom mestu na tabeli.
Iako je u prethodnom kolu pred svojim navijačima odigrao samo nerešeno, Ren je i dalje bez poraza kao domaćin, zabeleživši pet pobeda i dva remija, što i jeste najveći adut ekipe Kristijana Gorkufa u u nastojanjima da ostvare svoje ambicije.
Ren je dominirao i u susretu sa Anžeom prošlog vikenda, ali nije uspeo da postigne više od skromnih 1:1, iako je gost ostao do kraja sa samo devetoricom fudbalera, ali je ipak uspeo da izjednači.
Ne baš velika efikasnost i jeste najveći problem ove ekipe koja inače igra veoma lep i kreativan fudbal. Jedan od najboljih na utakmici sa Anžeom je bio Grosicki, koji neće i protiv Tuluza zauzeti svoje mesto na krilu zbog povrede. Njega bi trebalo da zameni Ntep koji se oporavio od povrede, a u sastav se vraća i fudbaler sredine terena Bansebaini.
Tuluz se definitivno nalazi u krizi rezultata, pošto je bez pobede u prethodna 4 prvenstvena kola. U poslednjem je izgubio od Meca na svom terenu iako je tokom celog susreta diktirao tempo i bio veoma aktivan u fazi napada.
Tuluz ove sezone veoma teško pobeđuje na gostovanjima, a glavni razlog je loša realizacija šansi, zbog čega su napadači postigli samo 4 gola! Odbrana je zaslužna za dobru poziciju Tuluza, ali je i ona počela da popušta pa je u tri prethodne ligaške utakmice primila čak pet golova, što je skoro polovina od ukupnog broja (12)!
na Roažon Parku neće biti Durmaza koji je suspendovan, kao i povređenog Trejoa, što znači da bi Toivonen trebalo da dobije novu šansu da pokaže da nije postao neisplativa investicija.
Tuluz možda ove sezone ne igra najbolje u gostima, ali su mu dolasci u Ren uvek prijali. U svakom slučaju, Tuluz se sa 4 poslednja gostovanja na Roažonu, tri puta vraćao sa celim plenom, uključujući i kup susret prošlog decembra (1:3).
I inače su pobede gostiju u okršajima ovih rivala veoma česte, odnosno viđene su čak pet puta na prethodnih sedam takmičarskih duela! Nasuprot tome, remi je ”retka zverka”, a rivali su podelili bodove samo jednom u prethodnih 15 okršaja!
Ne bi trebalo da bude puno golova, pa treba probati sa 0-1 i da nema pobede domaćina.
Utakmica počinje u 20:45.