Rendžersi

Rendžersi došli po petu uzastopnu pobedu

Rendžersi svoju povratničku sezonu među najbolje škotske klubove sigurno nisu začinili nerealnim optimizmom da bi odmah mogli da sa trona skinu svog najvećeg rivala, glazgovski Seltik. Ipak, Mark Varburton i njegovi fudbaleri zauzimaju sjajno drugo mesto sa samo tri poraza i 11 pobeda u prethodnih 19 utakmica!

Na Mekdiarmid Park u Pertu gde će odmeriti snage sa Sent Džonstonom, Rendžersi dolaze na krilima serije od četiri uzastopne pobede i sa 11 bodova više od svog domaćina, koji je i sam u solidnoj formi i neporažen u četiri prethodne utakmice.

Rivali su se već jednom sastali ove sezone kada je u oktobru Sent Džonston uspeo da donese kući jedan bod sa Ibroksa (1:1)!

Sveci su prošle godine na istom stadionu bili još uspešniji, samo što je tada bila u pitanju kup utakmica koja je okončana pobedom gostiju rezultatom 3:1. To je ujedno bio i poslednji poraz Rendžersa pred svojim navijačima!

Jasno je dakle da će glazgovski Plavi (Sent Džonston ima istu osnovnu boju dresova) u susret ući veoma motivisani da se revanširaju domaćinu i da se vrate na Ibroks sa sva tri boda.

Za domaći tim zbog suspenzije neće nastupiti Marej Dejvidson, strelac jednog od tri gola u opisanoj pobedi, kao i povređeni Majkl Koulson. Trener Tomi Rajt će na raspolaganju imati povratnika Stivena Meklina.

Što se tiče sastava gostiju, kapiten Li Valas ima problema sa povredom, ali se Vorburton nada da će on biti spreman do početka utakmice.

Niko Kranjčar i Džordan Rositer i dalje ostaju na listi povređenih.

Sent Džonston je poslednji put u Premijer ligi Škotske na svom terenu nadigrao Rendžers u sezoni 2009/10, kada je rezultat bio 4:1. Od tada su se rivali još 4 puta sastajali na Mekdiarmid Parku i sva 4 puta je slavio glazgovski tim.

Utakmica počinje u 20:45.