Reprezentativac Hrvatske umešan u nerede

Reprezentativac Hrvatske uhapšen zbog nereda u Francuskoj!

Reprezentacija Hrvatske ostavila je prilično dobar utisak na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Jedna od retkih mrlja na ovom nastupu je ponašanje navijača Hrvatske na turniru.

Oni su pravili mnogo problema, a sve je kulminiralo u meču drugog kola grupne faze protiv Češke. Na meču odigranom u Sent Etjenu navijači Hrvatske su bacili veliki broj baklji na teren, prekinuli su meč i povredili jednog redara.

Sprovedena je opsežna istraga i utvrđena su petorica krivaca za ovaj incident, a jedan od njih je reprezentativac Hrvatske!

Radi se o 25-godišnjem Jerku Mariniću Kragiću, vaterpolisti koji trenutno igra za italijanski Posilipo. On je prošle godine otišao u Italiju iz splitskg Mornar Brodospasa, a pored vaterpola najveća ljubav mu je Hajduk iz Splita.

Poznato je da su navijači Hajduka poznatiji pod nazivom Torcida nezadovoljni stanjem u hrvatskom fudbalu. Oni smatraju da je liga nameštena, a da u reprezentaciji ne igraju najbolji već oni koji su podobni.

Protiv su predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera, koga optužuju da je marioneta predsednika Dinama Zdravka Mamića.

Sada je završio u pritvoru, gde se očekuje dalja istraga i suđenje koje bi utvrdilo o čemu se zapravo radi i da li je Kragić kriv za one za šta se tereti.

On je poznat kao jako posvećen sportista. Sa mlađim selekcijama reprezentacije Hrvatske osvajao je nekoliko medalja, između ostalog i evropsku bronzu u Beogradu.

U timu iz Splita debitovao je već sa 16 godina, a nekoliko puta je bio na širem spisku seniorske reprezentacije.

U Hrvatskoj se čeka rasplet događaja, a EP se nastavlja četvtfinalnim mečevima koji počinju u četvrtak od 21 čas.