Roma će napuniti mrežu Verone!

Roma će napuniti mrežu Verone!

Iako je Kalčo takoreći tek počeo, Roma već zaostaje za Juventusom velikih sedam bodova, što znači da je krajnje vreme da počne da pobeđuje svoje rivale.


Prošle nedelje je Vučica zbog odložene utakmice sa Sampdorijom imala neradni vikend, koji joj međutim nije pomogao da u duelu UEFA Lige šampiona sa Atletikom osvoji više od jednog boda, što samo podlači važnost trijumfa u subotnjem okršaju sa Veronom na Olimpiku.

Postoji i obaveza prema navijačima koji su prisustvovali porazu od Intera koji je tako rano zabrinuo sve one koji i dalje očekuju da Roma najzad u Seriji A uradi nešto više nego što je večna pratnja Bjankonera bez većeg efekta kada su u pitanju trofeji.

Vučica je vodila protiv Intera na poluvremenu, ali je u drugom delu igre primila čak tri gola, a Euzebija Di Frančeska očekuje dosta posla u ispravljanju uočenih grešaka, kojih je za sada najviše u napadačkom delu gde njegovi fudbaleri imaju dosta problema prilikom pretvaranja šansi u pogotke.

Jedan od razloga je i to što prošlogodišnji najbolji strela Serije A, Edin Džeko, još nije ušao u golgetersku formu. Di Frančesko je promenio sistem igre u kojem Rađa Naingolan igra više povučeno i sa više defanzivnih obaveza, što centarfora Rimljana ostavlja više izolovanim nego ranije, odnosno lakšim plenom protivničkih odbrambenih fudbalera.

Verona je u prva tri kola postigla samo jedan pogodak, a primila čak osam, pa se već čuju neke negativne reakcije na rad trenera Fabija Pekije. Opravdanje se donekle može naći u tome što su porazi došli od Napolija i Fiorentine, ali se u svakom slučaju niko u Veroni neće previše radovati eventualnom novom visokom porazu, pa makar i od pretendenta na visok plasman kao što je Roma.

Vučica nije izgubila od Verone još od 1997. godine, dakle punih dvadeset, ali je zanimljivo da su poslednja tri okršaja završena istovetnim rezultatom 1:1. Roma će sigurno imati posed lopte pod svojom kontrolom, što će rezultovati i večim brojem golova, jer kada ako ne sada?

Meridianbet kvote za ovaj susret se nalaze ovde.


12.9.2017. Roma – Atletiko: Kolarov od početka, na centru Milorad Mažić!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *