Roma i Napoli ne odustaju, Juventus mora da pobedi na Sardiniji!

Roma i Napoli ne odustaju, Juventus mora da pobedi na Sardiniji!

Možda na Sardiniji nije uvek ugodno za gostujuće ekipe, ali to ne važi za šampiona Juventus, koji na Sant Eliju dolazi po tri boda, odakle ih je i odnosio u poslednjih pet poseta.


Staroj dami nikada ne treba poseban motiv, ali ga sada ima u tome što najbliži pratilac, Napoli, u poslednje vreme igra izvanredno i očigledno neće da odustane od bitke za Skudeto.

Pobedom protiv Kaljarija, Juventus bi ponovo stekao sigurnih devet bodova prednosti , pa treba računati na to da Masimilijano Alegri neće svojim fudbalerima dati nikakve drugačije instrukcije nego što je zahtev za celim plenom.

Posle poraza od Fiorentine, Bjankoneri su ostvarili četiri uzastopne pobede bez ijednog primljenog gola, što se poklopilo sa povratkom Leonarda Bonućija u sastav, koji je od početka sezone primio svega 16 golova.

Na Juventusovoj listi povređenih se nalaze Barzalji, Lemina i Markizio, dok Alegri ima na raspolaganju sve preostale fudbalere.

Kaljari ima solidnu prednost u odnosu na timove u zoni ispadanja (13 bodova), što se inače ne viđa previše često u ovo doba sezone kada je u pitanju klub sa Sardinije. Dobar položaj na tabeli ekipa koju vodi Masimo Rasteli može najviše da zahvali dobrim partijama na svom terenu. naime, Kaljari je na Sent Eliji osvojio 23 od ukupno 27 bodova, što je, primera radi, bolje od Milana ili Fiorentine!

Nažalost, Žoao Pedro i Ćepiteči neće igrati zbog suspenzije, dok su pod znakom pitanja nekadašnji fudbaler Stare dame, Marko Borijelo, zatim Farijas, Sau i Melkiori.

Juventus je Kaljariju prepustio samo tri boda u prethodnih 12 okršaja u Seriji A, a poslednji put je na ovom italijanskom ostrvu ostavio sva tri boda još 2009. godine.

Ipak, Bjankoneri nisu slavili na tri poslednja prvenstvena gostovanja još od aprila prošle godine. Šta u tom smislu može da uradi Kaljari? Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


22.1.2017. Juventus sam sebi smanjio pravo na grešku