Roma

Kakve su šanse da Roma pusti da Juventus odmakne?

Rimski Olimpiko je poprište poslednje utakmice 16. kola Serije A, a akteri su Roma i Milan, čiji susreti slobodne nose status jednog od klasičnih duela u Kalču!
Uzbudljivosti ovog okršaja u velikoj meri doprinosi i činjenica da se ekipe nalaze na deobi drugog mesta iza Juventusa, pri čemu je Roma ta koja ima bolju gol razliku.
Milan predvođen sada već omiljenom pojavom Vinćenca Montele, dolazi u Rim u sjajnom rapoloženju. Rosoneri su pobedili u četiri od pet poslednjih utakmica i nagovestili da ovaj tim i brže nego što se očekivalo obezbedi povratak u sam vrj italijanskog fudbala i proivije melem na rane prouzrokovane očajnim rezultatima u nekoliko prethodnih sezona.
Montela skoro da nije ni potrošio nikakav novac na pojačanja, oslonivši se uglavnom na fudbalere koji su već bili u klubu, posvetivši mnogo vremena njihovom razvoju i uigravanju.
Posebno uspešna priča je reaktiviranje Španca Susa, kojeg je Mihajlović opisao, kao i davanje veće minutaže Đanluki Lapaduli, što su mu obojica uzvratili odličnim igrama. Lapadula je postigao tri gola na dva prethodna meča i verovatno će od početka biti na terenu u slučaju da Karlos Baka ne bude u sastavu.
Verovatno najjači utisak je ostavio 18-godišnji Manuel Lokateli, koji je od svog debija prosto postao nezamenljiv, i oličenje je vizije novog Milana koja bi trebalo da se ostvari u narednim godinama.
Nastup Bonaventure na ovoj utakmici je pod znakom pitanja, a njega bi trebalo da zameni Hoze Sosa. Na listi povređenih se i dalje nalaze Davide Kalabrija i Hoze Fernadez.
Roma se bez većih problema našla u nokaut rundi Lige Evrope, a remi sa rumunskom Astrom je došao posle tri uzastopne takmičarske pobede. Jedna od važnijih je svakako prošlonedeljni trijumf u gradskom derbiju sa Laciom.
Lućano Spaleti svakako ne želi da previše zaostane za vodećim Juventusom, što bi se desilo u slučaju gubitka bodova, a što je u ranijim sezonama bilo kobno za Vučicu.
Mohamed Salah, Leandro Paredes i Alesandro Florenci su i dalje van stroja, ali se u ekipu vratio Stefan El Šaravi, koji je igrao protiv Astre u četvrtak.
Jedan od onih koji će biti u centru pažnje je Edin Džeko, kome je ova sezona bolja od nekoliko prethodnih i koji je već nadmašio prošlogodišnji golgeterski učinak.
Navijači Rome ne deluju previše zabrinuto iako je Milan u velikom naponu formu. Naime, Vučica je izgubila samo jedan od osam prethodnih prvenstvenih mečeva sa Milanom, ostvarivši u tom periodu tri pobede.
Štaviše, Roma je na Olimpiku skoro nepobediva za Rosonere u poslednjih nekoliko godina, izgubivši samo jednom u prethodnih 11 okršaja!
Ako pobedi i u ponedeljak, to će Vučici biti 11. uzastopna ligaška pobeda na Olimpiku, što je poslednji put uradila takođe pod vođstvom Lućana Spaletija (2008)!
Milan je trijumfovao na dva poslednja gostovanja u Seriji A; tri puta za redom nije pobedio već 4 godine!
Ko će slaviti u duelu dve odlične ekipe i zadržati priključak za Juventusom?
Utakmica počinje u 21 sat.