Ronaldo

Ronaldo ili Sančez: ko će imati ”srećnije noge”?

Kristijano Ronaldo će biti glavna meta reflektora, ali i fudbalera protivničke ekipe kada se šampion Evrope Portugal i prvak Južne Amerike Čile u sredu uveče nađu na terenu Kazanj arene.


U pitanju je polufinale Kupa konfederacija koji se održava u zemlji koja organizuje Svetski kup, u ovom slučaju u Rusiji, u koje Portugal ulazi kao pobednik, a Čile kao drugoplasirani tim u svojoj grupi.

Ronaldo je postigao dva od šest golova svoje reprezentacije, a nije se upisao u listu strelaca u prvom susretu kada je Portugal odigrao nerešeno sa Meksikom, od koga je na kraju bio bolji u poretku u grupi samo zbog bolje gol razlike.

Ekipa Fernanda Santoša ne bi bila to što jeste – najbolja na Starom kontinentu – da zavisi samo od jednog fudbalera, pa makar on bio i najbolji na planeti, što Ronaldo zvanično i jeste. Pirinejska reprezentacija u svojim redovima ima veliki broj vrhunskih fudbalera kao što su Mutinjo, Bernardo Silva, Fonte, Nani, Kvarežma, Vilijam Karvaljo i mnoge druhe fudbalere koji nastupaju za najpoznatije klubove u Evropi.

ronaldo

Santoš nije imao problema sa uigravanjem tima jer najviše fudbalera dolazi iz dva velika portugalska kluba, Sportinga i Porta.

Jedini problem može da bude ”zamor materijala” posle naporne sezone, ali to je situacija sa kojom se suočava i selektor Čilea, Huan Antonio Pici, pa će na tom polju snage biti izjednačene.

Aleksis Sančez i Arturo Vidal kao dvojica fudbalera sa najzvučnijim imenima u sastavu Crvenih, takođe su iza sebe ostavili godinu u kojoj su odigrali veliki broj takmičarskih mečeva.

Njih dvojica su postigli po jedan pogodak od ukupno četiri koliko ih je Čile dao u grupnoj fazi i od njihove forme velikim delom zavisi i šta će Crveni uraditi da ugroze evropskog šampiona. Takođe, Pici nema razloga da se požali na neiskustvo njegovih fudbalera koji su sa prosečno skoro 30 godina, najstariji na turniru.

Ove dve selekcije su odigrale tri zvanična susreta, od kojih jedini takmičarski datira još sa Olimpijskih igara u Amsterdamu 1928. godine! Portugal ima dve pobede u tim susretima, dok Čile i dalje čeka na prvu. Možda je pravi trenutak upravo došao, a Meridianbet kvota na taj tip je odličnih 3.15.


21.6.2017. FIFA Kup konfederacija: Rusija je autsajder, ali Portugal nikad nije slavio u Moskvi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *