Rukomet: Norveška želi da pozlati istorijsku medalju!

Rukomet: Norveška želi da pozlati istorijsku medalju!

Rukomet je bio jedna od glavnih sportskih tema poslednjih dana, a vrhunac će dostići u nedelju kada se u finalu IHF Svetskog prvenstva u Francuskoj budu sastali Francuska i Norveška.


I dok se od domaćina i očekivalo da stigne do same završnice i prilike da odbrani titulu osvojenu pre dve godine u Kataru, Norveška je svakako veliko iznenađenje.

Skandinavska selekcija je posle dramatične polufinalne utakmice u kojoj je protivnik bila Hrvatska, uspela da u produžecima izbori plasman u finale i obezbedi prvu medalju na planetarnom takmičenju!

Junak polufinalne utakmice je golman Torbjorn Bergerud koji je odbranio sedmerac u poslednjim sekundama susreta!

Francuska je najuspešnija nacija na ovom takmičenju sa pet titula svetskog šampiona, od kojih su tri osvojene na prethodna četiri takmičenja.

Kampanju su okončali besprekornim nizom od osam pobeda, ukljućujući i polufinale sa Slovenijom koju predvodi legendarni Veselin Vujović.

Finalisti su se sreli u trećem kolu grupne faze takmičenja, kada je Francuska nanela Norveškoj jedini poraz. Norveška je Trikolore u poslednjih 17 godina pobedila samo jednom na velikim takmičenjima i to pre godinu dana na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, dok su Francuzi bili bolji u pet preostalih duela.

Da li Norveška može da prvu svetsku medalju oboji zlatnom bojom? Meridianbet kvote se nalaze ovde.


17.1.2016. Pregled dana – Rukometaši poraženi od Francuske.