Rukomet: ko će biti bolji u sudaru neporaženih – Srbija ili Nemačka?

Uz dužno poštovanje prema prethodnim protivnicima Kini i Kamerunu, Srbija prvi pravi meč na Svetskom prvenstvu za rukometašice treba da odigra tek u trećem kolu kada joj je protivnik takođe neporažena Nemačka.


Povoljan raspored u prva dva kola omogućio je srpskim reprezentativkama da zaposednu vrh tabele grupe D, a selektoru Ljubomiru Obradoviću da dodatno uigra sastav. Vicešampionke sveta su tim pobedama osigurale prolazak u sledeću fazu takmičenja i obezbedila najmanje isti učinak kao i na prethodnom Svetskom prvenstvu.

Period od narednih nekoliko dana je ključan u borbi za poredak u grupi i određivanje protivnika u osmini finala. Grupa D se ukršta sa grupom C po već dobro poznatom principu da prvoplasirana reprezentacija igra sa četvrtoplasiranom i tako redom. Posle duela sa Nemicama, Srbija u sredu igra protiv vicešampiona Holandije, dok će sa Južnom Korejom snage odmeriti u petak.

Utakmica sa Nemačkom donosi okršaj dve za sada jedine neporažene ekipe u Lajpcigu, s tim da je Nemačka izašla kao pobednik iz susreta sa Korejankama, koje spadaju u grupu ekipa koje će naći svoje mesto u nastavku takmičenja.

Andrea Lekić nije igrala u prethodna dva meča, ali bi ona trebalo da se nađe na parketu u nekoj od sledećih utakmica. Marija Obradović je jedina srpska reprezentativka koja igra u Bundesligi (Mecingen), a njeno mišljenje je da Srbija ima šanse da savlada Nemačku koja želi da pred svojom publikom dođe do jednog od odličja.

Prema Meridianbet kvotama, najveći favorit je svetski prvak Norveška, zatim Rusija, dok Nemice spadaju u grupu reprezentacija koje se nadaju borbi za medalje.

Srbija je od 2008. godine imala četiri neuspešna okršaja sa Nemačkom, ali nijednom nije pobedila. da li je vreme za prvi trijumf i to baš na terenu protivnika?

Meridianbet kvote za ovaj susret možete videti ovde.


30.11.2017. Svetsko prvenstvo za rukometašice: Srbija u grupi sa vicešampionkama


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *