Rukomet: Srbija preti vicešampionu!

Rukomet: Srbija preti vicešampionu!

Mogla je da bude pobeda, mogao je da bude i poraz, ali je Srbija na kraju ipak pokazala karakter i iz gotovo izgubljene situacije izašla sa bodom koji bi na kraju mogao da bude presudan za krajnji poredak u grupi D.


Ako se izuzmu početak i kraj, utakmica sa Nemačkom je imala prilično stabilan tok, a srpske rukometašice su stvari uglavnom držale pod kontrolom. Tajm aut koji je selektor Ljubomir Obradović zatražio u devetom minutu pri vođstvu Nemica sa 5:1 je neutralisao početnu dekoncetraciju i od tog trenutka su stvari počele da se preokreću u korist devojaka u crvenim dresovima. Obradović je na klupi otavio Andreu Lekić na kojoj se videlo se da je pauza od mesec dana bez utakmica ostavila prilično traga, a nju je odlično zamenila Damnjanović.

Odbrana se pretvorila u zid koji rukometašice Nemačke nisu uspevale da probiju, a u napadu se stvarao višak na krilu koji je Katarina Krpež Šlezak neumorno iskorišćavala  tresući mrežu zbunjene Voltering, a onda i Kramarčik.

Srbija je do kraja poluvremena primila još samo četiri gola a postigla deset, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 11:9. Očekivalo se da drugi deo igre započne velikim pritiskom domaće selekcije, što se upravo i dogodilo. Nemačka je pojačala odbranu, a Srbija nije uspela da postigne gol u prvih devet minuta nastavka. Do potpunog preokreta ipak nije došlo, bar ne sve do pred sam kraj susreta, kada srpske rukometašice najpre nisu iskoristile prednost od dve igračice više,  a zatim napravile i dve greške koje su Nemice iskoristile da u poslednjih pola minuta susreta uđu sa golom prednosti (22:21).

Nažalost po prisutnu publiku, i one su pogrešile, što je samo tri sekunde pre kraja Dragana Cvijić pretvorila u gol i ekipi donela dragoceni bod.

SrbijaSrbija već u sredu igra sa verovatno najtežim protivnikom u grupi, reprezentacijom Holandije koja je aktuelni vicešampion Evrope i sveta. Dodatni problem za Ljubomira Obradovića je premalo vremena za odmor pošto je od prethodnog duela prošlo manje od 24 sata.

Selekcija Lala je rukometni bum napravila u nekoliko poslednjih godina, stvorivši ekipu koja na tri poslednja velika takmičenja nije osvojila medalju samo prošle godine u Riju gde su bile četvrte. Prema nekim prognozama pre početka, Holandija je svrstavana u najuži jrug favorita za medalje, ali je već u prvom kolu izgubila od Nemačke, što za Srbiju znači da će misija pobede biti još teža.

Srpske rukometašice su se sa ovim protivnikom sastajale i na prethodnom Svetskom prvenstvu, kao i na poslednjem šampionatu Evrope, ali su u oba susreta bile ubedljivo nadigrane.

Holandija je favorit i ovm okršaju, ali je Srbija pokazala poseduje timski duh i da može do iznenađenja koje je Meridianbet procenio na 2,80!

Ostatak ponude možete pogledati ovde.


5.12.2017. Rukomet: ko će biti bolji u sudaru neporaženih – Srbija ili Nemačka?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *