Šampion Kopa Amerika želi da nastavi pobedonosnu seriju!

Jedan od mečeva koji takođe privlači veliko interesovanje u trećem kolu južnoameričke grupe kvalifikacija za Rusiju 2018, je i utakmica Čile – Kolumbija, u kojoj se pobednik Kopa Amerika nalazi u ulozi domaćina.
Čile je letošnju ”fantaziju” samo produžio i u kvalifikacionoj kampanji u kojoj jedini uz Urugvaj i Ekvador ima maksimalan učinak u prva dva kola.
Fudbaleri Horhea Sampaolija se nalaze u fenomenalnoj seriji od devt pobeda i jednog remija, u kojoj su padale i najveće svetske fudbalske sile kao što su Argentina i Brazil. Čile je kampanju započeo bacanjem na kolena petostrukog prvaka sveta Brazil, da bi zatim u gostima nadigrao Peru rezultatom 4:3. Po tri gola u tim utakmicama su postigli napadači Sančez i Vargas.
Status favorita koji u ovom meču ima Čile, samo je pojačan time što najbolji fudbaleri ove selekcije i u svojim klubovima igraju u sjajnoj formi, što se naročito odnosi na Sančeza, Vidala i Medela.
Kolumbija ima izvanredan tim koji je prošle godine u Brazilu najavio da može da ostvari zapažene rezultate. Posle plasmana u četvrtfinale na mundijalu očekivalo se da Kolumbija uradi nešto više na Kopa Amerika, ali su i na tom takmičenju ispali u istoj fazi, što pokazuje da veliki individualni kvalitet u sastavu Hozea Pekermana nije dovoljan i za osvajanje trofeja, bar ne dok se ne iznađe način da se poboljša ”formula”.
Dobre vesti za ”kafeterose” su da se posle mesec dana odsustva u ekipu vraća Hames Rodrigez, što će znatno ojačati kreativni deo sredine terena u ekipi.
Bilans međusobnih utakmica u kvalifikacijama je prilično izjednačen: Čile ima četiri pobede, a Kolumbija jednu više, uz tri duela koja su okončana bez pobednika. Čile je pobedio u pet poslednjih kvalifikacionih utakmica pred svojom publikom, u kojima je svojim rivalima zatresao mrežu dvanaest puta. dok su Klaudija Brava po jednom uspeli da matiraju fudbaleri Bolivije i Ekvadora.
Kolumbija je ipak izašla kao pobednik iz poslednjeg duela ovih timova u Čileu, kada je na putu za Brazil, slavila kao gost rezultatom 3:1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *