PSŽ

Šampion PSŽ još nije u formi

U Francuskoj je odigrano četiri kola aktuelnog prvenstva, a šampion PSŽ se još ne nalazi na, za njega uobičajenom prvom mestu. To bi se delimično moglo promeniti ako Sveci pobede Kaen u gostima, pošto bi u tom slučaju podelili vodeću poziciju sa Nicom i Monakom bar na jedan dan.
Navijači šampiona nikao ne mogu da uživaju u trenutku pošto njihovi ljubimci na početku sezone ne igraju onako kako se očekivalo. U prethodna dva kola Sveci su osvojili samo jedan bod, a na sve se nadovezao i neuspeh u utakmici Lige šampiona sa Arsenalom koga nisu uspeli da savladaju na svom Parku Prinčeva.
No, vremena za popravak forme sigurno ima dovoljno, pa nema razloda da trofejni trener Unai Emeri bude isuviše zabrinut. Uostalom, na raspolganju mu je jedan od kvalitetnijih sastava u Evropi, pa je samo pitanje trenutka kada će kockice početi da se uklapaju.
Za sada je najveći problem što izuzetno jaka napadačka linija teško stvara šanse i postiže golove. Jese i Ben Arfa će verovatno potrošiti još nešto vremena na adaptaciju, ali se očekivalo više od Kavanija, Di Marije i Lukasa, čak iako je u pitanju tek početak sezone.
Serž Orije i Lejvin Kurzava će po svemu propustiti utakmicu zbog povrede, a nejasan je status Ben Arfe koji je van konkurencije za ovaj meč.
Kaen je kod kuće bio lav, a na gostovanjima jagnje – tako bi se mogao protumačiti učinak ove ekipe koja je pobedila oba protivnika pred svojim navijačima, a izgubila isti broj mečeva u gostima!
Svih pet golova fudbaleri Kaena su postigli na svom terenu, pa bi fudbaleri trenera Patrisa Garandea momžda mogli da iskoriste to što PSŽ još nije ubacio u višu brzinu i zatresu mrežu golmana Trapa.
Iza Kaena se nalazi jedna odlična sezona u kojoj su se čak jedno vreme nalazili i na mestima koje vode u Evropu, ali su na kraju zauzeli sedmo mesto, što ih je ostavilo bez kvalifikacija za Ligu Evrope, mada to i nije bilo na klupskom spisku želja.
Trener Garande nema problema sa povređenim fudbalerima, a sastav će biti jači za Imorua i Diomandea kojima se završio period oporavka.
Kaen se nije radovao pobedi protiv PSŽ-a u prethodnih 10 okršaja: u tom periodu Sveci su trijumfovali osam puta, uključujući i obbe utakmice prošle sezone koje su završene ukupnim rezultatom 9:0 za Parižane! Sve ide u prilog ekipoe Unaija Emerija osim trenutne forme. Da li će to biti dovoljno da Kaen izbegne poraz?
Utakmica počinje u 20:45.