San ANtonio Čikago

San Antonio je kompletan, što znači da Čikago nema šanse

Kao i obično za Božić je NBA spremila utakmice u ranijim terminima, a San Antonio dočekuje Čikago od 23 časa i veliki je favorit u tom meču.

Bulsi ove godine igraju promenljivo i imaju velikih problema sa selekcijom tima. U timu je malo šutera, a Džimi Bater i Dvejn Vejd su previše slični igrači. Uz njih je tu i Ražon Rondo koji takođe ima problema sa šutem sa distance.

Čikago ima dva uzastopna poraza u kojima je tim primio više od 100 poena, a granica poena na San Antonio je 104,5, S obzirom na nekoliko velikih defanzivnih rupa u timu Čikaga, verujemo da će Greg Popovič i njegovi momci naći načina da pređu ovu granicu.

Jako važna vest za San Antonio je da će tim biti potpuno spreman za ovaj meč. U poslednjih pet mečeva imaju samo jedan poraz i nalaze se na drugom mestu na Zapadu. Sada se u tim vraćaju Pau Gasol i Toni Parker koji su propustili neke prethodne mečeve.

Njih dvojica sa druge strane često prave problem u igri San Antonija. Godine ih stižu i u odbrani često kasne, ali napadački doprinos je i dalje značajan. Takođe ne postoje prave zamene za njih u timu, tako da su neophodni Popu.

Ovo nisu Tibodoovi Bulsi, ovo više nije ekipa koja “grize” do poslednjeg momenta i kojoj je borbenost najveća vrlina. Na to zaboravite u Čikagu, tako da bi i hendikep od -9,5 poena mogao da bude lako pređen, mada svakako pre savetujemo igru na poene.

Posle dva poraza od timova koji su im direktni rivali za mesto u plejofu Bulsi se nadaju dizanju forme, ali definitivno San Antonio nije tim protiv koga postoje dobre prilike za to. Džimi Batler će voditi veliku bitku sa Kavajem Lenardom i uspeće da ga stopira u napadu, tako da očekujemo da krilni igrač i najbolji košarkaš Sparsa “ode u minus”.

Zato će se njegovi poeni rasporediti na druge, a Pau Gasol bi ispod koša svojom ofanzivnom ulogom mogao dao donese prevagu.