Palestino

San Lorenco ne gubi od čileanskih timova!

Fantastični Kopa Sudamerikana je stigao do četvrtfinala u kojem su do sada odigrane tri utakmice. Jedini preostali susret je prvi duel koji na stadionu Pedro Bidegain u Buenos Airesu igraju San Lorenco i Palestino.
San Lorenco je u prvoj rundi takmičenja bio slobodan, da bi u šesnaestini finala savladao suparnika iz argentinske Primere, Banfild, a u narednoj rundi La Guaru iz Venecuele. Uopšte, ekipa iz Buenos Airesa koju vodi Urugvajac Dijego Agire, nalazi se u odličnoj formi. San Lorenco je poslednji takmičarski poraz doživeo upravo u Kopa Sudamerikana u spomenutom okršaju sa Banfildom.
Posle poraza od 2:0 u gostima, Plavo-crveni su se odlično pripremili za revanš i pobedili sa 4:1. Serija odličnih rezultata traje i dalje, a u proteklom periodu San Lorenco je pobedio u osam od deset utakmica, dok je u preostala dva susreta odigrao nerešeno.

San Lorenco spada među najpopularnije klubove u Argentini u kojoj je osvojio čak 15 titula šampiona. Međutim, ova ekipa ima trofeje i u kontinentalnim takmičenjima i to po jedan u oba najvažnija – Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana.
Palestino je ušao u takmičenje sa ne preterano velikim izgledima, ali je posle eliminacije paragvajskog Libertada i brazilskog Flamenga, sebi pribavio status najprijatnijeg iznenađenja!
Treći tim koji je pao pred inspirisanim Palestinom je Garkilaso.
Treba reći da pobednik ovog duela ima nešto lakšu prohodnost pošto ukršta sa boljim iz okršaja Junior Barankilje i Čapekoensea.
San Lorenco i Palestino imaju čast da prvi put odmere snage na međunarodnoj sceni. Međutim, domaći tim je već dočekivao čileanske klubove u Buenos Airesu i nijednom nije razočarao svoje navijače – u tim susretima, Plavo-crveni su ostvarili šest pobeda i tri nerešena rezultata!
Palestino tek drugi put putuje u Argentinu i to ponovo u Buenos Aires. Sa prethodnog gostovanja se vratio poražen od Boke Juniors (0:2), koja je bila bolja u poznatijem južnoameričkom takmičenju, Kopa Libertadores.