Sara Sakradžija

Sara Sakradžija: “Jedinstvo” ide na treću titulu

Sara Sakradžija, kapiten “Jedinstva” iz Stare Pazove, zvanično najbolja odbojkašica Vojvodine za minulu godinu, krajem februara je u svoju biografiju upisala još jedan značajan poduhvat. Predvodila je tim koji je po prvi put u istoriji osvojio Kup Srbije.

Sportski duh ona je nasledila od svoje porodice i ni kao klinka nije mogla da miruje. Trenirala je sve što se tada u njenom rodnom Zrenjaninu moglo trenirati, a najduže se zadržala na atletici i plivanju.

„U jednom trenutku sve to mi je postalo dosadno, a otprilike u isto vreme, u našoj školi zavladala je „groznica“ odbojke i sve moje drugarice su se upisale na taj sport. Bila sam uspešna u atletici i plivanju i osvajala medalje, pa su svi mislili da treba da nastavim sa treninzima na koje sam išla, ali ja to nisam želela. U atletici si konstantno sam, kad plivaš moraš da ćutiš pod vodom, a ja sam oduvek volela da budem deo kolektiva, da se družim i budem u grupi što mi odbojka omogućava „, priseća se Sara svojih početaka.

U klubu Klek bila je sve do 2010. godine, a onda prešla u Vojvodinu koja je, dok je Sara bila u njenim redovima, iz Prve lige napredovala u Superligu. Vreme je bilo za njenu prvu internacionalnu avanturu.

„U Cirihu sam potpisala ugovor na pet godina, ali sam tamo samo trenirala i nisam igrala. Onda su u klubu došli na ideju da svake nedelje putujem u Monako, a druge sezone sam se tamo i preselila. Igrala sam u četvrtoj francuskoj ligi. To je za mene bilo loše iskustvo i nije bilo ono što sam želela. Shvatila sam da sam otišla u inostranstvo previše rano, patila sam za mojima, čak sam videla da zbog načina na koji smo trenirali kaskam za svojom generacijom. Tada sam rešila da se vratim u Srbiju i počnem od nule“,  kaže Sara.

Mesto za restart bilo je Stara Pazova i klub Јedinstvo u kome mlada odbojkašica, inače studentkinja fakulteta za turizam i hotelijerstvo, igra već četiri godine.

Kako je klub išao stepenik po stepenik gore, tako sam i ja napredovala zajedno sa ekipom. Ove sezone igram svoje najbolje utakmice, u kontinuitetu sam i nemam oscilacija koje sam imala ranije. Tek sada imam samopouzdanje i zrelost da odem napolje. Dobijala sam ponude prošle godine, ali imala sam otpor prema odluci da odem zbog prošlog, ne baš sjajnog iskustva. Rešila sam da ostanem ovu sezonu, i to se pokazalo odličnim“, objašnjava jedna od najlepših srpskih sportistkinja.

Ona se prisetila i kako se osećala kada je igrala Kup Srbije.

Ja inače nisam tremaroš, ali sam tada osećala po prvi put osećala euforiju pred utakmicu. Toliko me je drmao adrenalin da mi se tresla ruka dok sam se potpisivala kao kapiten. Prelep je bio osećaj, sam način organizacije i kao šlag na tortu naš sjajan rezultat„. oduševljena je odbojkašica.

Sara i njene saigračice još uvek žale zbog ispadanja iz Evrope, najviše zbog toga što rivalke Mađarice nisu bile nepobediv ni spektakularan protivnik. Kada su vlasnice Superkupa Srbije uzele i Kup Srbije, shvatile su da nema vremena za razmišljanje ni o porazima ni o prošlim pobedama i da se mora misliti samo na predstojeće igre.

Osvojili smo dve titule, sad idemo na treću kako bi smo kompletirale kolekciju trofeja„, samouverena je Sara.