Serija A: Inter i Fiorentina kao magnet za golove!

Serija A: Inter i Fiorentina kao magnet za golove!

Za sada se ne može pronaći zamerka dovođenju Lućana Spaletija u Inter, jer su Nerazuri u pripremnom periodu delovali kao ekipa itekako spremna da se sa iskušenjima nastupajuće sezone suoči na odgovarajući način.


Prva provera da li će odlični rezultati biti nastavljeni i u takmičarskim mečevima, biće u subotu uveče na stadionu ”Đuzepe Meaca” gde dolazi Fiorentina na čelu sa bivšim trenerom Intera, Stefanom Piolijem.

Spaleti je u potpunosti uspeo da stabilizuje brod koji je u vodama prethodnih sezona plovio kao da nema kormilara, a njegova ekipa je u mečevima u kojima je pobeđivala i takve timove kao što su šampioni Engleske i Nemačke pokazala igru punu brzine, ritma i mnogo direktiniji pristup nego prošle godine.

Inter

Odlično su se pokazala dvojica fudbalera koja su došla baš iz Fiorentine, Borha Valero i Matijas Većino, a dolaskom Dalberta je rešena i osetljiva pozicija u sredini odbrane.

Fiorentina je prošla kroz prilično neizvestan period vezan za vlasništvo nad klubom tokom kojeg su Ljubičaste napustili već spomenuti Valero i Većino, Gonzalo Rodrigez se vratio u Argentinu, Josip Iličić otišao u Atalantu, a Federiko Bernadeski u Juventus. Bilo je reči i o odlasku Nikole Kalinića u Milan, ali bi to već bilo suviše.

U Firenci su ipak uspeli da zamene neke od njih, a na Artemio Franki su stigli Ejserik iz Nice, Marko Benasi iz Torina i Đovani Simeone iz Đenove.

Od poslednjeg nerešenog ishoda koji su timovi imali u aprilu 2012. godine, Inter i Fiorentina su odigrali još deset ligaških utakmica u kojima su Ljubičasti uspešniji sa šest pobeda. U dva ”revolveraška” obračuna prošle godine viđeno je čak 15 golova, pa ne bilo loše da se opet proba takav tip, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


24.7.2017. Inter protiv Liona sa Spaletijem na klupi, ali bez Ikardija u sastavu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *