Serija A: Juventus igra sa Bolonjom, a misli na Real!

Serija A: Juventus igra sa Bolonjom, a misli na Real!

Nakon što je prošle nedelje lagano stavio u arhivu dva trofeja za ovu sezonu, Juventus na utakmicu u Bolonju putuje uglavnom sa taktičkim motivima, pošto će duel poslužiti kao odlična priprema za finale Lige šampiona sa Realom.


Fenomenalna godina Stare dame je obeležena trećom uzastopnom duplom krunom, obaranjem niza rekorda i šestim Skudetom za redom, koji je osvojen posle pobede nad Krotoneom, ali je titula u stvarnosti bila ”upisana” već mnogo ranije.

Bez takmičarskog opterećenja na Renato Dalara stadionu, Masimilijano Alegri će sigurno gledati kako da najbolje pritegne sve linije uoči vrhunca fudbalske sezone, okršaja sa Realom u Kardifu 3. juna. Trener Stare dame je do sada izvanredno vodio svoj tim, i skoro je nemoguće naći zamerke njegovim rešenjima, pogotovo ne na polju fudbalske taktike.

Doduše na nekim utakmicama u prilikama kada bi Alegri odmarao ključne igrače, primećivao bi se logičan pad u igri, što je možda situacija koju bi Roberto Donadoni želeo da iskoristi, pod uslovom da Bjankoneri ispolje takve slabosti u subotu uveče.

juventus

Eventualna pobeda Bolonje u ovom susretu bi bila prva posle skoro 20 godina, odnosno tek druga u poslednjih 29 okršaja. 1998. godine Bolonja je pobedila tada takođe fantastični Juventus sa Zidanom, Konteom, Inzagijem, ali je od tada uspela da izbori svega devet remija.

Ni domaći tim nema više za čega da se bori pošto je trijumfom nad Peskarom osigurana još jedna sezona u Seriji A, a najveći motiv pored prestiža koji donosi pobeda nad slavnim rivalom, bio bi poboljšanje mesta na tabeli.

Jasno je da u ovom slučaju zapravo sve zavisi od toga sa kakvim će sastavom Juventus ući u ovaj duel, odnosno da li će se Alegri opredeliti za najbolji, jer u tom slučaju šanse da Bolonja uradi nešto više zaista nisu velike. A on na raspolaganju ima skoro sve fudbalere osim ”požutelog” Alveša, ne računajući Ruganija i Pjacu koji su odsutni duže vreme.

To se ne može reći za Donadonija u čijem timu nedostaje nekoliko važnih fudbalera kao što su Majeta, Masina i Nađi.

Bolonja je u prethodnih sedam susreta samo dva puta pogodila mrežu Belo-crnih, a ni od jedne ekipe nisu doživeli više poraza u Kalču nego od Juventusa (68)!

Gonzalo Iguain je postigao pet golova u tri poslednje utakmice protiv Bolonje, pa vredi tipovati da će on postići prvi gol na meču.

Meridianbet kvote za utakmicu se nalaze ovde.


14.5.2017. Serija A: Juventus overava titulu na Olimpiku?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *