Serija A: ko je manje očajan, Verona ili Benevento?

Serija A: ko je manje očajan, Verona ili Benevento?

Možda će derbi začelja u italijanskoj Seriji A doneti prvu pobedu za jednog od aktera, pošto ni Verona ni Benevento u prethodnih sedam kola nisu uspeli da savladaju nijednog protivnika.


U svakom slučaju, dogodiće se nešto što do sada nije – ili prvi trijumf za neku od ekipa, ili prvi bod za Benevento!

Uostalom, kada se pogleda šta su radili, ili bolje rečeno, šta nisu radili napadači ova dva tima do sada, niko i ne postavlja pitanja o razlozima jer je očigledno da je ovakva Serija A prejaka za obe ekipe. Uvek doduše, postoji mogućnost da se situacija preokrene, međutim bilans od ukupno pet golova koliko su zajedno postigli Verona i Benevento za ukupno 1260 minuta igre, ne govori u prilog takvoj teoriji!

Za razliku od Beneventa koji je bez bodova, Verona je do sada osvojila tri, a dva od svoja tri pogotka je postigla u Torinu pre odlaska na pauzu, što bi možda moglo da nagovesti da će na Bentegodiju početi da duvaju neki drugi vetrovi.

Žuto-plavima će međutim biti potrebno i sređivanje igre u defanzivi koja navijačima u Veroni na njihovu žalost priuštila da vidi čak jedanaest golova u sopstvenoj mreži, sačuvavši je samo protiv Sampdorije.

Serija A

Trener domaćih Fabio Pekija koji je najbolje igračke dane proveo u Bolonji, a nastupao i za Juventus, u napadu računa na Pacinija i Verdea koji bi mogli da ugroze očajnu odbranu gostiju, dok će Marko Fosati zameniti suspendovanog Zukulinija.

Benevento je u prethodnom kolu pokazao neke znake života, međutim Inter je ipak odneo sva tri boda sa stadiona Ćiro Vigorito. Budući da mu je ova sezona debitantska u Kalču (izborio ju je kroz plej-of u Seriji B), očekivalo se da će Beneventu biti potrebno određeno vreme za privikavanje, ali učinak od svega dva postignuta gola prevazilazi očekivanja u negativnom smislu.

Trener ekipe Marko Baroni barem može da se pohvali da nije izgubio nijedan od tri duela sa Veronom, ali imajući u vidu veći kvalitet i iskusniji tim domaćina, predlog za tip je ipak jedinica.

Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 1,90, a ona bi mogla da dođe već iz keca!


8.6.2017. Italijanski fudbal: Benevento na korak od istorije, a Karpi od povratka u Seriju A!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *