Serija A: Milan pred prvim ozbiljnijim ispitom ove sezone

Serija A: Milan pred prvim ozbiljnijim ispitom ove sezone

Oživljeni Milan će u nedelju imati svoj prvi ozbiljniji ispit u novoj sezoni Kalča, kada se na terenu rimskog Olimpika fudbaleri Vinćenca Montele budu suočili sa Laciom koji predvodi Filipo Inzagi, koji je ne tako davno i sam sedeo na klupi Rosonera.


Milan je najavio visoke takmičarske ambicije ove godine, a ako se po jutru dan poznaje, onda bi želje njegovih navijača mogle da budu uslišene. U poslednje četiri utakmice koje su Rosoneri odigrali u Seriji A i Ligi Evrope, njegovi fudbaleri su postigli čak 12 golova, a primili samo jedan, koji im je dao Kaljari pre dve nedelje na San Siru.

Doduše, treba priznati da imena rivala nisu bila previše zastrašujuća, ali je takav raspored možda i pogodovao ekipi da se što bolje uigra pred ozbiljnije okršaje.

Montela će ipak morati da se suoči sa određenom vrstom problema pred rimski duel jer je čak 17 fudbalera iz njegovog tima bilo angažovano u mečevima kvalifikacija za FIFA Svetski kup, što je svojevrsni klupski rekord!

Jedan od onih koji će biti na meti domaćih navijača je Lukas Bilja, bivši kapiten lacija koji je tokom leta prešao u Milan.

Lacio je sezonu započeo na impresivan način tako što je osvojio Superkup Italije savladavši moćni Juventus, ali je prizemljen već u prvom kolu kada nije uspeo da savlada novajliju Spal (0:0).

Lacio je nedavno pojačao reprezentativac Portugala Luis Nani, koji bi mogao da debituje baš protiv Rosonera i na neki način nadomesti odsustvo jednog od najboljih u redovima Rimljana, povređenog Felipea Andersona.

Možda šokantno zvuči podatak da Milan nije pobedio u tri početna prvenstvena kola već deset godina, odnosno od sezone 2006/07! Međutim, protiv Lacija Rosoneri imaju samo jedan trijumf na prethodnih sedam gostovanja, što dovoljno govori šta ih očekuje na Olimpiku!

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


3.8.2017. Milan posle tri godine igra evropsku utakmicu na San Siru!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *