Seriji

Serija B: ”vukovi” favoriti na svom Parteniju

32-go kolo italijanske Serije B se završava utakmicom Avelino – Ternana koja se igra na stadionu Partenio u Avelinu.
Ekpe se trenutno nalaze u sredini tabele, ali sa različitim ambicijama: Avelino i dalje gaji nade da bi mogao da se domogne plej-ofa, dok Ternana mora da traži bodove u svakoj utakmici jer se posle serije loših rezultata opasno približila zoni ispadanja.
Obe ekipe su u drugom delu sezone izgubile kontinuitet solidnih rezultata, što im je sada glavni problem.
Avelino je dva od ukupno četiri poraza koliko ih ima pred svojim navijačima, doživeo u poslednjih mesec i po dana, što je ekipu Atilija Tesera i udaljilo od grupe timova koji nastoje da uđu u plej-of. Pre dve nedelje bodove sa Partenija je odnela Specija koja je u Avelinu trijumfovala rezultatom 1:0.
Sa druge strane, Ternana spada među one ekipe koje imaju dosta problema na gostovanjima. Od ”zeleno-crvenih” samo četiri ekipe su u gostima primile više golova, dok je situacija u zoni napada još lošija: fudbaleri Roberta Brede su na strani samo devet puta uspeli da pogode cilj, što je najlošiji bilans u Seriji B!
Trener domaće ekipe nema preteranih briga oko sastava ekipe, dok za goste zbog suspenzije neće igrati Kopola, a Vitale, Lo Porto i Monteleone zbog povreda.
Avelino je utakmicu u prvom delu sezone lako rešio u svoju korist, proslavivši trijumf rezulattom 3:0. To je bio drugi trijumf Avelina u poslednjih pet odmeravanja snaga sa Ternanom u Seriji B, dok su preostala tri okršaja završena bez pobednika.
Utakmica počinje u 20:30.