Serija A: Juventus overava titulu na Olimpiku?

Serija A: Juventus overava titulu na Olimpiku?

Juventus je stigao u Rim na duel sa Vučicom sa svežim statusom finaliste Lige šampiona i sa samo jednim bodom koji ga deli od šestog uzastopnog Skudeta!


To znači da ekipa Masimilijana Alegrija koja se nalazi u odličnom raspoloženju, može sa Olimpika da se u Torino vrati u pravim slavljeničkim oreolom, koji bi bio najbolji uvod u jednu savršenu sezonu u kojoj će Stara dama pokušati da osvoji trostruku krunu.

Naime, posle okršaja sa Vučicom, Juventus za svega nekoliko dana na istom mestu očekuje i finale Kopa Italija i to sa drugim rimskim klubom, Laciom, onda i spektakularno finale Lige šampiona sa Real Madridom!

Alegri će protiv Rome biti uskraćen za usluge Samija Kedire koga će odmeniti Markizio ili Rinkon, mada bi se trener gostiju  mogao odlučiti da da zasluženi odmor i Gonzalu Iguainu, strelcu 24 prvenstvena pogotka ove sezone.

Roma u susret ulazi u odličnoj formi, nakon što se poraz u gradskom derbiju iskalila na Milanu (4:1) i zadržala bar matematičke šanse da ipak svrgne šampiona. Iako se to neće dogoditi, Roma nije bez motiva u ovom susretu jer nije svejedno da li će u Ligu šampiona ići direktno ili će morati najpre u uvek neugodne kvalifikacije.

U ovom momentu Vučica ima prednost nad Napolijem od jednog boda i svakako će želeti da to i sačuva.

Međutim, jedna od otežavajućih okolnosti je i to što Lućano Spaleti, koji inače nije produžio ugovor sa klubom, ima očajan bilans sa vladajućim šampionom. Naime, ovaj trener je nadmudrio Juventus samo jednom, predvodeći svoje klubove protiv Bjankonera čak 22 puta u kom periodu je izgubio 18 utakmica!

Njegove muke će dodatno otežati povreda najboljeg golgetera u Kalču, Edina Džeka koji neće biti u sastavu, kao ni Kevin Strotman koji izdržava suspenziju zbog žutih kartona.

Juventus je bio bolji od Rome u pet od prethodnih sedam ligaških duela, ali samo jednom u poslednjih pet na Olimpiku. Predlog za tip je klasičan iks i proslava titule Stare dame.

Ostale Meridianbet kvote pogledajte ovde.


6.5.2017. Serija A: Juventus dočekuje Torino, Mihajlović spreman za Alegrija!