Serija A: Milan sa novim gazdama ide na megdan Interu!

Serija A: Milan sa novim gazdama ide na megdan Interu!

Prvo pa muško – to bi se moglo reći za način na koji će se novi vlasnici Rosonera upoznati sa Serijom A, jer Milan u subotu igra protiv Intera u jednom od najvećih gradskih derbija na svetu!


Derbi Dela Madonina je utakmica kojom započinje 32. kolo Serije A i koja bi jednom od dva rivala mogla da produži, a drugom da rasprši snove o evropskom fudbalu sledeće sezone.

Ulogu domaćina ima Inter koji potpuno neočekivano zapao u neke probleme posle fenomenalne pobede protiv Atalante (7:1), te je od tada od devet mogućih osvojio samo jedan bod.

U prethodnom kolu čak je i davljenik Krotone uspeo da pobedi neverovatno nezainteresovani sastav Nerazura, a jedan od razloga bi mogao da bude odsustvo sjajnog Roberta Galjardinija, bez koga Inter kao da ne može da ostvari kontrolu igre. On bi mogao da bude spreman za subotnji derbi, ali je čak i tada pitanje da li će dobiti prednost u odnosu na Garija Medela i Žofrija Kondogbiju.

Milan

Problemi su se pojavili u do tada čvrstoj odbrani koja je na prethodnih šest utakmica primila čak 11 golova.

Nove gazde su preuzele Milan u dobrom trenutku i sa velikim šansama da svoju investiciju isprate u Ligu Evrope. Uključujući i impresivan trijumf nad Palermom (4:0), Milan je pobedio šest puta u prethodnih devet utakmica, a jedini poraz mu je naneo neverovatni Juventus!

Trener Vinćenco Montela napreduje zajedno sa svojim mladim sastavom i biće veoma zanimljivo videti šta će na San Siro doneti leto posle završetka ovog prvenstva.

Milan bi mogao da iskoristi to što Atalanta igra sa Romom na Olimpiku, pa da uz nova tri boda zauzme peto mesto koje vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

Rosoneri će biti bez suspendovanog Pašalića, kao i povređenih Bertolaćija, Montoliva, Bonaventure i Abatea.

U centru pažnje bi trebalo da budu dvojica najboljih strelaca svojih ekipa, Mauro Ikardi i Karlos Baka, pogotovo Kolumbijac koji ima najbolji procenat realizacije šansi od svih napadača u Kalču.

Poslednjih osam derbija je donelo po dve pobede za svaki tim, a zanimljivo je da je samo u poslednja dva susreta palo više od dva gola.

Inače, ovo je prvi put da se Derbi Dela Madonina igra u najranijem terminu Serije A (12:30), što je samo po sebi dovoljan razlog da susret uđe u istoriju.

Inter je favorit prema Meridianbet proceni, ali je momenat na strani Rosonera. Odbrane moraju da daju pun doprinos, pa je predlog za tip 0-2 gola uz dodatak da nema pobede domaćina!


10.3.2017. Serija A: Milan nikada nije pobedio Juventus na novom stadionu!