Sevilja

Sevilja u problemu: niko je ne želi za domaćina!

Mnogo je razloga zbog čega gostovanje na Ramon Sančez Pishuanu u ovom momentu ne treba Valensiji, ali je raspored takav kakav je, pa će Slepi miševi morati da potraže preokret sreće protiv ekipe koja retko kome dopušta da slavi u njihovom dvorištu.
Ipak, Sevilja je pre nekoliko dana upravo pred svojim navijačima izgubila od Juventusa u Ligi šampiona, pa je sebi donekle zakomplikovala život u tom takmičenju.
Horhe Sampaoli sigurno ne želi da dva puta za redom objašnjava razloge poraza na svom terenu, kao što ne želi ni da dopusti opasnom Viljarealu da mu se primakne isuviše blizu, sad kad se Sevilja ustalila na trećem mestu.
Sevilja i ove sezone mora da se nosi sa situacijom koju izdržavaju samo oni najveći klubovi – da opstane u nekoliko takmičenja u isto vreme. Sampaoliju i dalje uspeva da drži visok nivo forme koji je potreban za naizmenične okršaje u Primeri i Ligi šampiona, što s obzirom na visoku koncentraciju talenta u timu, ne bi trebalo da čudi ako ostane tako i do kraja sezone.
Jedini njegov fudbaler koji sigurno neće igrati protiv Valensije je Fernandez, dok je nastup Samija Nasrija neizvestan.
Navijači Valensije su nekoliko puta u prethodnih par sezona poverovali da gore ne može, a onda ih njihovi ljubimci u tome demantuju.
U klubu su se smenjivali treneri čiji bi broj mogao da ugrozi i listu dolazaka i odlazaka igrača u istom periodu, a trenutno na klupi Slepih miševa sedi Ćezare Prandeli koji kaže da ga je Ranijeri nagovorio da preuzme ”vruć kesten” zvani Valensija.
Gosti se nalaze u seriji od 4 utakmice bez pobede, kojih ionako imaju samo tri u dosadašnjem delu prvenstva.
Prandeli doduše nema problema sa povređenim fudbalerima, ali mu sigurno neće biti prijatno protiv Sevilje koja pred svojom publikom nije izgubila od Valensije već 12 ligaških susreta (osam pobeda i četiri remija), ne primivši gol u čak osam!
I dok je Sevilja postigla najmanje po gol u poslednje 24 utakmice na svom terenu, Valensija je na samo jednom  manje gostovanju bar po jednom vadila loptu iz sopstvene mreže!
Odlična kvota na pobedu favorita, ne bi trebalo propustiti keca, a ni 2+II poluvreme!
Utakmica počinje u 20:45.