Simeone

Simeonе mora da se ”vadi” za poraz u derbiju!

Posle neuspeha u gradskom derbiju, Atletiko se vraća takmičenju u kojem mu ove sezone ide mnogo bolje nego u domaćem prvenstvu. Na Vinsente Kalderon ponovo stiže PSV koji proletos nije hteo da se preda sve do uzbudljive serije jedanaesteraca koja je pripala Jorgandžijama.
Ekipa Dijega Simeonea je već obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja, a novom pobedom bi zadržala status jedine koja je pobedila u svim dosadašnjim mečevima Lige šampiona.
Na drugoj strani, holandskom šampionu ostaje motiv borbe za mesto u Ligi Evrope, u čemu bi mu značajno pomogao eventualni trijumf u Madridu.
Poraz od Reala je prvi put da je Atletiko izgubio dva puta za redom posle čak 170 ligaških utakmica, a do nedavno neprobojna odbrana nije uspela da zaustavi protivničke napadače na pet uzastopnih takmičarskih mečeva, primivši čak devet golova!
Naravno da je i Simeoneu jasno da mora nešto da uradi da bi razbudio svoje fudbalere, što podrazumeva i neke promene u jedanaestorci koja će istrčati na teren. Argentinski stručnjak za predstojeći okršaj ima na raspolaganju kompletan igrački kadar, a među onima koji bi mogli da dobiju šansu da zaigraju od početka su Gaitan, Gameiro i Vrsaljko.
Kao i njegov domaćin, ni PSV ne blista u poslednje vreme, zabeleživši samo jednu pobedu u prethodnih pet takmičarskih utakmica.
Pored želje za nastavkom evropske odiseje bar u Ligi Evrope, Filipsovci sigurno razmišljaju i o osveti za poraz koji im je Atletiko naneo u prvom susretu u Ajndhovenu. Dobar rezultat bi takođe doprineo povratku samopouzdanja ekipi Filipa Kokua, koja je remijem sa Viljemom II zaostala čak 6 bodova iza vodeće ekipe u šampionatu Holandije, Fejenorda.
Nažalost, Koku će biti bez jednog od ključnih fudbalera, Andresa Guardada, koji će kao i Lokadija, Hendriks i Brent zbog povrede propustiti okršaj na Kalderonu.
Pored evidentne razlike u snazi tima, na strani domaćih će biti i očajan bilans PSV-a u susretima sa španskim predstavnicima. PSV je u dosadašnjih 19 mečeva uspeo da pobedi samo Deportivo pre 12 godina, dok je u preostalih 18 utakmica izgubio čak 8 puta!
Atletiko je u četvrtoj uzastopnoj sezoni uspeo da osigura nastup u nokaut rundi, a u prethodne tri je dva puta stizao do finala!
Kuriozitet prethodnih okršaja ovih rivala je mali broj golova – u tri poslednja, mreža se u regularnih 90 minuta tresla samo jednom! Ipak, bilo bi suviše očekivati da Atletiko ne nadoknadi svojim navijačima razočaranje posle poraza u gradskom derbiju,pa je zbog toga predlog za tip domaćin 2+ i pobeda iz keca!
Utakmica počinje u 20:45.