Siniša Saničanin

Siniša Saničanin: Borba za Evropu nije nerealna

Iz omladinske škole Rudara u Prijedoru Siniša Saničanin prešao je i u seniorski tim sa kojim je osvojio titulu i izborio se za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Put ga je kasnije odveo u Borac iz Banjaluke, a onda su počele da stižu ponude s raznih strana. Većina štopera su dešnjaci, a njegova veština igre levom nogom dosta je tražena na travnatom terenu, pa su se za njega rapitivala najzvučnija fudbalska imena.

Mogao je da završi u Udinezeu, ali Italijani nisu mogli da mu obećaju da će igrati. Sa minutažom nisu bili darežljiviji ni u Partizanu, pa je mladi igrač na kraju je ipak obukao dres „Mladosti“ iz Lučana.

Siniša Saničanin

Atmosfera u klubu je odlična, saradnja sa novim trenerom takođe korektna, a posebnu podršku na terenu Siniša dobija od svog dobrog prijatelja Miloša Šatare. Bosanski mediji ponosni su na njihove nastupe u Lučanima i ne propuštaju da prenesu svaku utakmicu u kojoj „krajiški dvojac“ odigra dobro. A takvih partija bilo je dosta i „Mladost“ se na kraju polusezone nalazi na petom mestu na tabeli.

Startovali smo polusezonu sa ciljem da nakupimo što više bodova, da bi nam na proleće bilo lakše da ostvarimo zacrtani cilj i zaigramo u plej off-u. Iskreno, na početku nismo očekivali petu poziciju i nismo verovali da ćemo doći u priliku da se borimo za Evropu, a takva situacija sada uopšte ne izgleda nerealno”, kaže Saničanin.

Prvenstvo nije bilo lako, ali, momci iz Lučana su se dobro držali.

Bilo je dosta nervoze i pritisaka, ali ekipa je zaista kvalitetna i atmosfera koja vlada među nama je odlična. Uspeli smo da prevaziđemo sve probleme i uspeli da ostvarimo dobar rezultat. Zadovoljni smo i mi i čelnici kluba, ali i navijači koji su nam bili velika podrška na svakoj utakmici”,  objašnjava fudbaler.

O daljim ambicijama kluba Saničanin neće da govori dok ekipa ne ispuni već zacrtano i sezonu završi na visokoj poziciji. Šta će biti dalji prioriteti, tim će odlučiti kad za to dođe vreme.

Da li će on biti uz ekipu sve vreme?

Sa klubom imam ugovor još dve godine. Ne bih da pričam o odlasku jer se u fudbalu stvari mogu promeniti preko noći. Videćemo šta će se događati u budućnosti”,  kaže Siniša.

Odigrao je dosta utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i zadovoljan je učinkom, ali za sada je vreme da ostavi nacionalni dres. Do poziva seniorskog tima.

Na meni je da radim i da dobrim igrama skrenem pažnju na sebe. Tako ću zaslužiti poziv u A reprezentaciju, a moj san je da za nju zaigram”, ističe Siniša.