Sokolovi moraju da pobede ako žele da ostanu u trci

“Sokolovi” su zicer, Poljacima prvo mesto

Nastavlja se takmičenje i u grupi E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a crnogorski “Sokolovi” posle solidnog prvog kola sada ciljaju na pobedu.

Tim Ljubiše Tumbakovića je u prvom kolu igrao nerešeno 1:1 sa Rumunijom na gostujućem terenu, što je rezultat koji zadovoljava ambicije tima.

“Sokolovi” sada dočekuju Kazahtan koji je u naletu posle remija protiv Poljske 2:2 na domaćem terenu. Svi fudbaleri Kazahtana igraju u domaćoj ligi, a ubedljivo najveća pretnja je 25-godišnji napadač Tobola Sergej Kižničenko. On je postigao oba gola protiv Poljske i “Sokolovi” moraju da ga se paze.

Tumbaković opet na raspolaganju ima Mirka Vučinića koji će verovatno zameniti Fatosa Bećiraja u špicu, a iza njega će biti Stevan Jovetić, iako on ne igra u Interu. Poljaci su u prvom meču poveli sa 2:0, pa se Kazahstan vratio, ali “Sokolovi” su ovde ipak favoriti.

Ako žele da budu u bilo kakvoj konkurenciji za prolazak dalje moraće da pobede, za šta svakako imaju snage, a kvota na tip 1 uopšte nije mala 1.55.

Rumunija ima bod iz prvog meča i sada će se sastati sa Jermenijom. Jermeni su poraženi od Danske, a sada će biti desetkovani. U timu nema čak tri napadača – Artura Sariskova, Edgara Mančurijana i Jure Movsisjana, a što je najvažnije ni Henrik Mkitarijan se nije oporavio.

S obzirom na to kvota 2.05 na dvojku je pravi poklon, a kada se to ukombinuje sa 0-2 to je čak 4.22!

Na kraju tu je i derbi kola ove grupe između Danske i Poljske. Danci imaju pobedu nad Jermenijom na startu, ali ovo je mnogo ozbiljniji meč, Poljaci se uzdaju u sjajan napad gde su Levandovski i Milik, obojica u sjajnoj formi.

Poljaci će dobiti na domaćem terenu, a kvota na 1 je 2,10 i tim predvođen sjajnim napadačima, Krihovijakom i sa nekoliko odličnih golmana bi trebalo da preuzme prvu poziciji u grupi posle dva kola.