Sosijedad

Sosijedad na omiljenom mestu traži bodove za Ligu šampiona

Time što je odoleo na Vinsente Kalderonu, Espanjol je pružio priliku Sosijedadu da na kraju 14. kola Primere zaposedne mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sve što je potrebno ekipi iz San Sebastijana da uradi je da na Riazoru pobedi izuzetno loši Deportivo!
Domaćin je u aktuelnoj sezoni ostvario samo dve prvoligaške pobede, a od poslednje je prošlo više od dva meseca. Nekadašnji šampion Španije i redovni učesnik Lige šampiona je nedavno eliminisan i iz Kupa Kralja, a poslednji put nije primio gol još u susretu sa Betisom krajem avgusta, kada je okršaj na Benito Viljamarin stadionu u Sevilji završen rezultatom 0:0!
Plavo-beli su u prošlom kolu na gostovanju u Malagi imali ”bod u džepu” sve do zaustavnog vremena, kada je Ontiveros postigao gol za konačnih 4:3.
U ponedeljak uveče navijači domaćeg sastava na Riazoru neće videti Hoselua, Laurea, Borhu Valea, Rajana Babela, Bruna Gamu zbog povreda, kao i Florina Andonea zbog suspenzije. Poslednji će posebno nedostajati pošto je u prethodne tri utakmice postigao isto toliko golova!
Kada je u pitanju Sosijedad, stvari se odvijaju čak mnogo bolje nego što se u San Sebastijanu očekivalo. Naravno da bi svi voleli da se period odličnih rezultata nastavi, a koliko je ekipa taktički zrela, najbolje se videlo prethodnog vikenda kada je slavna Barselona na Anoeti ponovo ostala bez pobede!
Sosijedad se sa dva poslednja gostovanja vratio sa svih šest bodova, a forma mu dopušta da se nada da bi slično mogao da ostvari i u La Korunji. Nažalost i u sastavu gostiju ima nekoliko fudbalera koji će biti odsutni zbog povreda, a to su pre svega prvotimci Imanol Agireče, Hoseba Zaldua, Markel Bergara, Jon Gacanaga i Ruben Pardo.
Deportivo je poslednji put na Riazoru nadigrao Sosijedad 2011. godine kada je bilo 2:1, a od tada je uspeo da proslavi pobedu još samo dva puta na sledećih sedam utakmica!
Domaćin bi trebalo da ima dosta motiva da traži trijumf u ovom susretu, pošto je Sosijeda pobedom od 1:0 u poslednjem kolu sezone 2012/13 direktno ”prosledio” Deportivo u Segundu!
Predlog za tip – GG, ali i pobeda gostiju!
Utakmica počinje u 20:45.