Spanulis će ovoga puta biti u plusu

Spanulis i Larkin efikasni, Fener dominira u reketu

Prava košarkaška poslastica očekuje nas večeras, pošto se od 18:30 časova sastaju CSKA i Real Madrid, dok veče počinju Spanulis i Olimpijakos.

Crveno-beli iz Atine putuju u goste jedinoj ekipi koja još uvek nema pobedu u Evroligi – Galatasaraju. Osvajač Evrokupa iz prethodne sezone ne uspeva da se poveže i pre svega kuburi u odbrani.Teško da će se Vasilis Spanulis protiv takvog tima zaustaviti na manje od 14 poena. Nije Spanulis jedini bek Olimpijakosa koga savetujemo da igrate u plusu, takođe Erik Grin bi vrlo lako mogao do dvocifrenog učinka, a granica na njega je 9 poena.

Sa druge strane deluje da Vladimir Micov ne može da dođe do 11 poena. Mnogi igrači u Galatasaraju pre Micova žele da dođu do svojih poena i skupo su plaćeni, a tu je i uvek nezgodna odbrana Olimpijakosa.

CSKA igra sa Realom, a iako je Nando De Kolo među najboljim napadačima u Evropi teško da će baš u ovom meču postići preko 20 poena. Najbolji defanzivci Reala će se menjati na njemu, tako da odigrajte manje poena. Kod Reala mala deluje granica na Rudija Fernandeza koja iznosi 11 poena. Šutiraće za tri, imaće prodore i u kontrama će pretiti, dovoljno da za svojih 20-25 minuta na terenu ubaci više od te granice.

Baskonija igra sa Fenerbahčeom, ali tim iz Vitorije je uvek bio najbolji u duelima sa favoritima. Neće biti lako timu Željka Obradovića da dođe do pobede, a dominaciju bi pre svega trebalo da ostvare ispod koša. Granice na Veselog i Judoa jesu velike, 13 i 12 poena, ali verujemo da će Judo to preći.

Sa druge strane Šejn Larkin je pokazao da malo ko u Evropi može da ga čuva. Preti izvan linije za tri poena, iz reketa i prodora. Imaće loptu u rukama dosta dugo i uspeće da postigne više od 13 poena.

Šengelija će pod košem imati problema, čuvaće ga elitni defanzivci – Kalinić i Veseli, kao i Pero Antić. Teško da će on ići preko 13 poena.