Srbija autsajder u Lilu, Zimonjić i ostali najavili veliku borbu

Srbija autsajder u Lilu, Zimonjić i ostali najavili veliku borbu

Sa jednim debitantom (Laslo Đere) i dvojicom (Dušan Lajović i Filip Krajinović) koji su priliku dobijali uglavnom kada nedostaje neko od trojice najboljih, Srbija se obrela u francuskom gradu Lilu gde će se u polufinalu Dejvis kupa suprotstaviti selekciji domaćina.


Kao podlogu za ovaj duel, Francuzi su odabrali sporu crvenu šljaku, koja je postavljena na teren stadiona Pjer Moro, gde svoje mečeve inače igra francuski fudbalski prvoligaš Lil. Trikolore predvodi Žo Vilfred Conga, za singl je predviđen i Lukas Pul, dok će u dublu nastupiti Pjer Hug Herbert i Nikolas Mau.

Ovo nije prvi put da Srbija i Francuska odmeravaju snage u jednom od najstarijih svetskih sportskih takmičenja, a sećanje na prethodni i do sada jedini, izmamiće osmeh na licima svojim srpskim ljubiteljima tenisa. Naime, 2010. godine Srbija je pobedom nad Francuskom u Beogradu ostvarila svoj najveći uspeh u Dejvis kupu, osvojivši za sada, svoju jedinu Salataru.

Tri godine kasnije u finalu koje se igralo na istom mestu, Češka je bila bolja srpskog tima za koji je tada nastupio Dušan Lajović koji će u petak protiv Lukasa Pula igrati u prvom meču ovog polufinala, dok će u drugom debitant Laslo Đere imati za protivnika osamnaestoplasiranog tenisera sa ATP liste, Žoa Vilfreda Congu.

Subota je tradicionalno rezervisana za dublove, a francuskom paru Herbert – Mau pokušaće da se suprotstave selektor Orlova Nenad Zimonjić i Filip Krajinović.

Srbija

Srbija je na putu do polufinala pobedila Rusiju u Nišu i Španiju u Beogradu, dok je Francuska posle trijumfa u Japanu, nadigrala Veliku Britaniju igrajući kao domaćin u Ruanu.

Trikolori su sa devet osvojenih Salatara jedna od najuspešnijih nacija u Dejvis kupu, međutim na deseti trofej čekaju još od 2001. godine kada su u Melburnu bili bolji od Australije.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić nažalost zbog odsustva Đokovića, Troickog i Tipsarevića, put Francuske odveo tim kome je pripala uloga izrazitog autsajdera Meridianbet kvota na pobedu Srbije je 7.00), koji ima zadatak da se u što boljem svetlu predstavi publici u Lilu i pokuša da iskoristi svaku šansu da napravi veliko iznenađenje.

Francuska je inače i najveći favorit za krajnju pobedu u takmičenju u kome drugi polufinalni par čine Belgija i Australija.


9.4.2017. Dejvis kup: Srbija u polufinalu, spavate li mirno Francuzi?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *