Srbija bez Raduljice na prvenstvu Evrope!

Srbija bez Raduljice na prvenstvu Evrope!

Ako se Srbija sa prvenstva Evrope u košarci koje počinje ovog septembra, vrati sa nekom od medalja, a pogotovo ako to bude zlatna, selektor Aleksandar Đorđević će imati puno pravo da kaže da su njegov tim mnogobrojni problemi samo ojačali.


Pred put na još jedan od pripremnih turnira koji se održava u Hamburgu, Orlovi su ostali bez jednog od najzapaženijih učesnika na prethodnim takmičenjima na kojima je Srbija osvajala odličja pošto je Miroslav Raduljica otpao sa spiska putnika za Tursku. Razlog je povreda kolena za koju se znalo, ali i za koju se verovalo da će biti sanirana, međutim, ispostavilo se da nije bilo dovoljno vremena, tako da će reprezentativni centar propustiti druženje sa kolegama na predstojećem šampionatu Starog kontinenta.

Srbija bez Raduljice na prvenstvu Evrope!

Mnogo toga nije išlo kako treba od samog početka okupljanja, zbog čega će Orlovi biti u mnogo drugačijem sastavu nego na Olimpijskim igrama u Riju odakle su doneli srebrno odličje. Najpre se odjavio kapiten Stefan Marković,  a onda i Nikola Jokić, da bi Nemanja Nedović, Marko Simonović i Miroslav Raduljica pripreme započeli sa već dijagnostikovanim povredama. Simonović takođe ne putuje u Hamburg, dok je Nedović otišao u Malagu gde će se tačno utvrditi stanje njegove povrede.

Kapiten Miloš Teodosić je najmanje problematičan, ali i on trenutno nije sa ekipom već je ostao u Beogradu da dovrši započeti trtman nakon čega će se priključiti saigračima u Atini, gde će Srbija odigrati poslednje pripremne utakmice.

Đorđević je poznat po svom velikom optimizmu, što je osećanje koje ga ne napušta ni u situaciji koja je daleko od idealne, ali i u kojoj i dalje ne beži od toga da je cilj Orlova jedna od medalja, sa ambicijama da to bude zlatna.

Srbija na turniru u Hamburgu ima za rivale selekcije domaćina, te ekipe Poljske i Rusije.


14.8.2017. Kada nema Tea, Srbija pobeđuje sa Bogdanom!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *