Srbija čekala Rusiju, a dočekala Tursku!

Srbija čekala Rusiju, a dočekala Tursku!

Dok su svi očekivali da Srbija i Rusija budu onaj uzbudljiviji deo polufinalnih mečeva na Evropskom prvenstvu za odbojkašice, Turska nikako nije želela da se uklopi u takve prognoze i svoje učešće završi već u četvrtfinalu.


Merijem Boz, Neriman Osoj i ostale devojke su na tako ubedljiv način pobedile Ruskinje, i osvetile se za poraz u grupnoj fazi, da su sada već bivše šampionke Starog kontinenta sebi došle možda tek u avionu za Moskvu!

No, to je Tursku dovelo do u ovom trenutku jedinog težeg protivnika, jer u ovakvom raspletu situacije, većina poznavalaca trenutnog stanja u svetu ženske odbojke se slaže da je Srbija najveći favorit za osvajanje zlatne medalje.

Takođe, jedan od razloga za zadovoljstvo u Terzićevom taboru je što će se izbeći Rusija koja je na dva prethodna šampionata Evrope (2013, 2015) nadigrala njegov tim baš u polufinalnim mečevima

Srbija

Zoran Terzić je u Azerbejdžan poveo sastav koji je na dva poslednja velika takmičenja osvajao odličja – na Olimpijskim igrama u Riju srebrnu medalju; na nedavno završenom Gran priju u Japanu treće mesto – i koji je u dosadašnjim mečevima na takmičenju izgubio samo jedan set.

Srpkinjama je za četvrtfinalni trijumf protiv Belorusije bilo potrebno svega 72 minuta, a petom pobedom po redu od početka takmičenja, nadmašile bi učinak sa prethodnog Evropskog prvenstva kada su osvojile bronzanu medalju. Ono što je posebno interesantno je da je Srbija tada glatko porazila upravo svog sadašnjeg protivnika sa 3:0 u setovima, istim rezultatom kao i pre dva meseca na početku Gran prija.

Iako je Turska na mala vrata prošla grupu tako što je jedinu pobedu postigla u poslednjoj utakmici, nikada ne treba potceniti protivnika koji na velikim takmičenjima podiže formu u svakom sledećem meču.

Kada je Srbija 2011. godine u Beogradu osvojila zlatnu medalju, Turska je završila kao treća. Možda se i azerbejdžanska priča odigra na takav način.

Meridianbet kvote možete pogledati ovde, a predlog za tip je pobeda srpskih odbojkašica rezultatom 3:1 za šta Meridianbet vraća ulog uvećan tri puta.


28.9.2017. Srbija želi u četvrto uzastopno polufinale na prvenstvima Evrope!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *