Srbija

Srbija – Grčka: počinje odbrana trofeja, šampionke obećavaju pobedu!

Kažu da je na svakom velikom takmičenju najvažniji početak, pa u tom smislu Srbija ima zadatak da u prvoj utakmici na FIBA košarkaškom prvenstvu Evrope za žene pokaže selekciji Grčke kakav je materijal od koga se postaje šampion!


Utakmica se igra u Pragu u Kralovka areni, što je pored O2 arene i Zimni stadiona u Hradecu, jedna od tri dvorane koje će biti u upotrebi na takmičenju.

Važnost dobrog početka se ne ogleda samo u tome što se time dobija potrebno samopouzdanje  pred nastavak, već i što svaka pobeda povećava šanse za plasman na prvo mesto u grupi koje na ovom šampionatu direktno vodi u četvrtfinale, odnosno preskače se osmina finala koja može da donese veoma nezgodnog protivnika.

U zavisnosti od razvoja situacije, Srbija bi u sledećoj fazi takmičenja mogla da odmeri snage sa Belgijom, Rusijom, Crnom Gorom, a u nekim varijantama Španijom ili čak ponovo sa Francuskom.

Srbija - Grčka: počinje odbrana trofeja, šampionke obećavaju pobedu!

Postoji mogućnost da Stevan Karadžić poštedi napora bar jednu od dve reprezentativke koje su imale problema sa povredama, a to su Sonja Petrović i Ana Dabović. MVP sa prethodnog prvenstva Evrope, Dabovićeva je odradila nešto veći broj treninga i bliža je tome da bude uključena u igru, dok će Petrovićeva verovatnno propustiti duel sa Grkinjama.

Kada je u pitanju Grčka, radi se o ekipi koja u svojim redovima ima dosta iskusnih košarkašica među kojima se kvalitetima posebno izdvajaju Evantija Malci, Stilijani Kalcidu i Artemis Spanu. Ono što ide na ruku srpskoj reprezentaciji je činjenica da njihov selektor Konstatinos Keramidas nema dovoljan broj adekvatnih izmena na raspolaganju.

Srbija ima u proseku dve godine mlađi sastav od svog protivnika što svakako nije bez značaja, a zbog veće prosečne visine, trebalo bi da ima prednost u igri pod košem.

Oba prethodna susreta ekipe su imale u toku kvalifikacija za PE u Latviji pre devet godina, kada je svaka selekcija ostvarila po jednu pobedu: Grčka je trijumfovala u Nišu, a Srbija u Glifadi. Zanimljivo je da je iz tadašnje reprezentacije Srbije u današnjem sastavu prisutna samo Jelena Milovanović, a u Grčkoj čak tri – Malci, Kalcidu i Kozma!

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


15.6.2017. FIBA prvenstvo Evrope: Srbija nije favorit za titulu, ali to nije bila ni pre dve godine!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *