Srbija i Nemačka odlučuju o pobedniku Superkupa u Hamburgu!

Srbija i Nemačka odlučuju o pobedniku Superkupa u Hamburgu!

Očigledno da je kritika Aleksandra Đorđevića urodila plodom, pa je Srbija zabeležila i četvrtu uzastopnu pobedu , a poslednji tim koji je pred Orlovima položio oružje je protivnik iz grupe, selekcija Rusije.


Ako se računa i duel sa univerzitetskom selekcijom naše zemlje, onda je to zapravo peti trijumf srpskih košarkaša posle poraza od reprezentacije SAD u finalu Olimpijskih igara u Riju. Naravno da takvi rezultati imponuju, ali se niko, a pogotovo ne Đorđević, ne zanosi da pripremni mečevi imaju sličnosti sa utakmicama koje se igraju na takmičenjima.

Rusija je ”pala” sa deset poena razlike (85:75), što je jedna vrsta poruke koju je Srbija poslala rivalu sa kojim će se sresti već u drugoj utakmici prve faze FIBA Evropskog prvenstva. Ekipe se nalaze u grupi čija je ”baza” u Istanbulu, a snage će odmeriti drugog septembra.

I ovu utakmicu je propustio kapiten Miloš Teodosić, koji će se saigračima pridružiti u Atini, na poslednjem turniru pred početak Eurobasketa. Milan Mačvan je bio najbolji sa 17 postignutih koševa, Vladimir Lučić je ponovio odličnu igru iz meča sa Poljskom i dodao 15, dok je Bogdan Bogdanović bio šuterski neraspoložen (5/17), ali je imao devet uspešnih dodavanja.

Bolji od ostalih u selekciji Rusije su bili Aleksej Šved (17), Vitalij Fridzon (16) i Timofej Mozgov (14).

Srbija učešće na Superkupu u Hamburgu završava duelom sa Nemačkom, koju su pobedili na šampionatima Evrope 2011. i 2015, ali i izgubili na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Meridianbet kvote možete pogledati ovde.


19.8.2017. Srbija spremna za rivala iz grupe – na redu je Rusija!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *