Srbija ispunila cilj, najavljen spektakl Đoković - Nadal!

Srbija ispunila cilj, najavljen spektakl Đoković – Nadal!

Svoj cilj u Dejvis kupu, Srbija je ostvarila već u subotu kada su Zimonjić i Troicki savladali Kravčuka i Kuznjecova, pa je poslednji dan duela sa Rusijom u niškom Čairu bio puka formalnost.


Takav razvoj situacije je uslovio da Novak Đoković u nedelju ne izađe na teren, a selektor-igrač, Nenad Zimonjić je doneo odluku da otkaže peti meč i napora poštedi Viktora Troickog, koji je u prvom meču igrao punih pet setova, i tako spreči svaku moguću situaciju u kojoj bi moglo da dođe do povrede srpskog tenisera.

Naravno da dan nije mogao da prođe bez tenisa, jer je pre toga publika u niškom Čairu odgledala duel Dušana Lajovića i Konstantina Kravčuka, koji je prema propozicijama koje to dopuštaju kada je pobednik odlučen pre poslednjeg dana, odigran na dva dobijena seta.

Trijumfovao je Lajović rezultatom 2:1, koji je pre tri godine u Taškentu imao prilike da se suoči sa istim protivnikom, kada je takođe iz susreta izašao kao pobednik.

Plasmanom u sedmo četvrtfinale u poslednjih osam godina, Srbija je zakazala spektakularan duel koji će se najverovatnije održati u Beogradskoj Areni. Protivnik je Španija koja je uspela da savlada Hrvatsku tek trećeg dana ikao je važila za apsolutnog favorita. Hrvatska je nastupila bez svojih najboljih tenisera, pa je Crvena furija iako u Osijek nije doputovao Rafel Nadal, bila izraziti favorit.

Inače, Španija od 2000. godine čak devet puta igrala u finalu Dejvis kupa, a salataru osvajala pet puta!

Španci su međutim, do trijumfa došli tek pobedama Karenja Buste i Bautiste Aguta u nedelju, jer je domaćin posle dva dana imao vođstvo od 2:1.

Epilog je takav da se već sada priča o duelu Đoković – Nadal, koji bi se prvi put održao u Srbiji, a zbog predviđenog velikog interesovanja, izbor Arene se sam po sebi nameće, mada nije sasvim isključena ni mogućnost da domaćin bude Novi Sad.

Termin četvrtfinala je 7-9 april, a Končita Martinez je izrazila nadu da će u njenoj selekciji biti i Nadal.

Ako se ne dogodi ništa nepredviđeno, Srbija će biti mesto gde će se najveće rivalstvo u istoriji tenisa obnoviti jubilarni 50. put, a podsećanja radi, treba reći da je Novak Đoković u prethodnih 49 mečeva ostvario tri pobede više!


5.2.2017. Srbija u četvrtfinalu, čeka se Španija ili Hrvatska!